Kanervo kuudes kivikovassa finaalissa!

#UUTINEN 26.6.2015

Oulun Uinnin Reetta Kanervo onnistui parantamaan ennätystään läpi koko 50 metrin vapaauintikisan. Alkuerien ja välierien jälkeen palkintona oli kuudes sija Euroopan parhaimmistossa.

Reetta Kanervo kiilasi itsensä Euroopan kärkikastiin Bakussa. Kuva: Jussi Salminen

Reetta Kanervo
 kiri kuudenneksi 50 metrin vapaauinnin nuorten EM-finaalissa. Hän paransi taas ennätystään, nyt lukemiin 26,11. EM-mitalille olisi vaadittu peräti seitsemän kymmenystä kovempi aika, niin kova on taso maanosan nuorison kärjessä.

– Yllätyin kyllä itsekin, että pääsin finaaliin, ja olen todella tyytyväinen, että suoriuduin näin hyvin, Oulun Uinnin Kanervo iloitsi.

Hänen ennätys ennen Bakun kisoja oli 26,25, ja hän paransi kisan joka vaiheessa tulostaan, alkuerissä 26,22, välierissä 26,16 ja finaalissa 26,11.

– Kaikki uinnit oli mahtavia, mutta välierissä kyllä yllätyin, että aika oli niin kova uintiin verrattuna, tämä finaaliuinti meni kyllä melkein nappiin, Kanervo analysoi.

15-vuotias Kanervo kisaa Bakussa vielä 50 metrin perhosessa uintien päätöspäivänä lauantaina.

50 metrin vapaan välierävaiheessa nähtiin myös Espoon Cetuksen Sini Koivu. Hänkin onnistui parantamaan ennätystään lukemiin 26,53. Se piti hänet 12. tilalla, kun finaalikahdeksikkoon vaadittiin 26,29.

– Ihan hyvä uinti, mutta olisihan se saanut vähän kovempaakin mennä, aamun kolme uintia vähän painoivat, Koivu tuumi.

200 metrin sekauinnin välierissäkin nähtiin espoolaisedustaja, kun Sohvi Nenonen kauhoi 14. sijalle ajalla 2.21,48. Finaaliin karsittiin ajalla 2.16,97.