ISL-varaukset: Jenna Laukkanen London Roarin riveihin

#UUTINEN 1.7.2021

Laukkasen ISL-ura jatkuu London Roarin riveissä. Kuva: ISL / Mine Kasapoglu

Uinnin ammattilaisliiga ISL:n varaustilaisuus jatkui keskiviikkona, ja joukkueet pääsivät varaamaan aiemmin muita joukkueita edustaneita uimareita sekä tulokasuimareita.

Suomalaisista Jenna Laukkasen ISL-ura jatkuu London Roarissa. Kahdella ensimmäisellä kaudella Laukkanen on edustanut Team Ironia

– Tosi siistit fiilikset, että London Roar varasi minut. Oli kyllä vähän jännät paikat, miten tulee käymään koko homman kanssa, kun alustavasti olin ajatellut, että kyllä viime vuoden suoritukset pitäisi riittää Ironin riveihin, mutta he vissiin ajattelivat toisin. Mahtava juttu, että paikka löytyi tällä kertaa kovemmasta tiimistä ja tietysti parasta, että oma ISL-ura sai jatkoa, Laukkanen kertoi tunnelmiaan.

Historian ensimmäisessä ISL-draftista Laukkanen löysi vielä kehityskohteita, mutta suunta sarjan tulevaisuudella on oikea.

– Draft oli vielä ehkä hieman sekalainen omasta mielestäni, mutta uskon, että tämä on oikea suunta liigan kannalta. Draft kuitenkin tarjoaa useammalle uimarille mahdollisuuden tulla valituksi. Kaiken kaikkiaan siistiä, että ISL saa jatkoa, Laukkanen sanoi.

ISL-joukkueet ovat varanneet kolmannelle kaudelle nyt 27 uimaria. Seuraavan 30 päivän aikana joukkueet voivat täydentää kokoonpanonsa varauskelpoisista uimareista maksimissaan 36 urheilijan joukkueeksi.

Laukkasen lisäksi Ida Hulkko nähdään varmuudella ensi kaudella ISL:ssä, kun Team Iron varasi hänet tiistaina.

Varaustilaisuuteen on rekisteröitynyt myös 11 muuta suomalaisuimaria: Anniina MurtoAri-Pekka LiukkonenFanny TeijonsaloHanna Kareinen,  Laura LahtinenLotta UpanneMatti MattssonMimosa JallowNiki KarlssonNiko Mäkelä ja Teemu Vuorela.

Kaikki rekisteröityneet urheilijat näet täältä.

Kaikki keskiviikon varaukset joukkueittain löydät täältä

Tietoa ISL:stä:

- Kahdella ensimmäisellä kaudella ISL on toiminut kutsukilpailuna. Nyt kolmannelle kaudelle toteutettavalla uudistuksella liigasta halutaan tehdä tasaisempi ja entistä kovatasoisempi.

- ISL:n vaatimukset täyttäneiden urheilijoiden oli mahdollista rekisteröityä mukaan varaustilaisuuteen ISL:n kotisivuilla.

- Tulokasuimari (rookie) = Ei ole aiemmin uinut ISL:ssä ja on rekisteröitynyt tulevalle kaudelle.

- Veteraaniuimari (veteran) = Uimari, joka on ollut ISL:ssä mukana aiemmin ensimmäisellä tai toisella kaudella.

- ISL:ssä on kymmenen joukkuetta: NY Breakers, LA Current, DC Trident, Cali Condors, London Roar, Aqua Centurions, Energy Standard, Iron, Tokyo Frog Kings ja Toronto Titans.

- Joukkueiden lopullisen koon on oltava vähintään 28 uimaria (14 naista ja 14 miestä), maksimikoko on 36 uimaria.

- ISL:n kolmas kausi alkaa elokuun lopussa. Voittajajoukkue on selvillä tammikuussa 2022.