Hallaselkä niukasti ulos semifinaalista uimahyppyjen MM-kisoissa - katseet suunnattu Rooman EM-kisoihin

#UUTINEN #UIMAHYPYT 2.7.2022

Lauren Hallaselkä kilpaili ensimmäistä kertaa arvokilpailuissa 3m ponnahduslaudalla. Kuva: Deep Blue Media

Uimahyppyjen MM-kilpailut käytiin Unkarin Budapestissä. Lauren Hallaselän ja Juho Junttilan suoritukset eivät riittäneet MM-hypyissä semifinaaleihin ja katseet on käännetty jo Rooman EM-kisoihin elokuulle. Päätelineellään kolmen metrin ponnahduslaudalla Hallaselkä oli 20.

Uimahyppyseura Tiiroja edustava Lauren Hallaselkä kilpaili sekä metrin että kolmen metrin ponnahduslaudalla. Avauskilpailussaan metrin laudalla Hallaselkä oli 23:s.

Jännitys näkyi nuoren urheilijan suorituksissa, mutta kokonaisuus sujui lupauksia antavasti.

”Jännityksen vuoksi se oli vähän himmailua aluksi. Oon suhteellisen tyytyväinen kun 4/5 hyppyä onnistui omalla tasolla hyvin. Se, mikä meni huonoiten, oli neljännen kierroksen kierrehyppy, mikä on mun uusin hyppy. Sitä mä en ole kansainvälisellä tasolla hypännyt aikaisemmin”, kertoi Hallaselkä kisan jälkeen. 

Lauren Hallaselän kommentit metrin laudan jälkeen 

Kolmen metrin laudalla Hallaselkä oli lähellä semifinaalipaikkaa sijoituttuaan 20:nneksi. Semifinaaleihin, 18 parhaan joukkoon, olisi tarvittu 3.2 lisäpistettä. 

”Taas jännitti aika paljon, kun oli ohjelmassa henkilökohtainen pääkilpailu. Kisa alkoi ihan jees ja ekalle hypylle saatiin perussuoritus. Toinen hyppy oli suuri helpotus, kun sain sen jotenkin pystyyn, eteen kolme ja puoli volttia taittaen. Itse olen siihen kaikista tyytyväisin, kun treeneissä se ei ole sujunut niin hyvin”, analysoi Hallaselkä.

Lisäpisteitä Hallaselkä olisi kaivannut erityisesti kolmannen kierroksen hypystään.

”Kolmannen kierroksen hyppy jäi harmittamaan, kun olen tehnyt treeneissä siitä ihan mahtavia suorituksia ja se on ollut yksi varmimmista hypyistä, ja se epäonnistui kisassa.”

Lauren Hallaselän kommentit kolmen metrin laudan jälkeen 

Suomen toinen MM-kisaedustaja Juho Junttila (Tiirat) kilpaili metrin ponnahduslaudalla. Sarja alkoi hyvin, mutta kaatui lopulta neljännen kierroksen epäonnitumiseen. Junttilan sijoitukseksi jäi 39. ja pisteitä kertyi 273,90.

”Kokonaisuutena tietysti iso pettymys. Kisa alkoi ihan hyvin, mä hoidin taakse puolitoista ja eteen kaksi puoli taittaen ihan kunnialla. Sitten kolmannella kierroksella eteen kierre, siinä oli heikko viimeistely hyvästä lähdöstä huolimatta ja siitä jäi pisteitä keräämättä. Ja sitten neloskierrokselta alkoi alamäki”, summasi Juho Junttila alkukilpailuhyppyjään. 

Kilpailu oli kovatasoinen ja kahden alkuerän järjestelmä oli Junttilan mieleen hyppyrytmin säilymisen kannalta.

Juho Junttilan kommentit kokonaisuudessaan 

Tulokset
Naiset 1m I Naiset 3m I Miehet 1m