Vilma Oura vain kaksi sadasosaa ennätyksestään

#UUTINEN 30.6.2017

Vilma Oura starttasi jo kuudetta kertaa Netanyan nuorten EM-kisoissa, kun 50 metrin selkäuinnin välierät alkoivat. Sprinttimatkalla finaali ei auennut, mutta Oura viihtyy jo hyvin iltajaksoissa.

Vilma Ouran hymy ei hyydy Israelin auringossa, vaikka takana on jo kolme rankkaa kisapäivää. Kuva: Marjoona Teljo

Vilma Ouran tie nousi pystyyn 50 metrin selkäuinnin välierävaiheessa. Hän kuitenkin kohensi sijoitustaan aamun alkuerien 14. pykälästä kymmenenneksi ajalla 29,33. Sprinttimatkan tiukassa kisassa finaaliin vaadittiin 0,23 sekuntia kovempi tulos.

– Se meni yllättävän hyvin, sain parannettua aikaa ja uintia muutenkin, delfiinipotkut onnistuivat paremmin kuin aamulla. Ja melkein finaaliin, vaikken olekaan mikään kuuluisin sprintteri, Oura veisteli.

Oura jäi vain kaksi sadasosasekuntia omissa nimissään olevasta nuorten Suomen ennätyksestä, jonka hän ui maaliskuussa Berliinissä.

– No lähellehän se meni, mutta ei sitä koko ajan voi uida ennätysvauhtia, olen tähän tosi tyytyväinen, hän muistutti.

Ouran kisaurakka jatkuu Netanyassa lauantaina 100 metrin selkäuinnilla ja sunnuntaina 50 metrin perhosella.

– Satasella ensin semeihin ja sitten tavoitteeksi finaali. Tämä iltajaksoissa uiminen on kyllä niin siistiä, ja nyt siihen alkaa jo vähän tottumaan. Call roomissa on aika jännittynyt tunnelma, mutta itse kuuntelen siellä musiikkia ja saan sillä tavoin ajan paremmin kulumaan, Oura nauroi.

Viestin vauhti ei purrut 

50 metrin selkäuinnissa nähtiin alkuerissä myös Nea-Amanda Heinola, Mia Pentti ja Fanny Grönvall. Lähimmäksi välieriä pääsi Heinola tuloksella 29,80, mikä uupui vain 0,16 sekuntia viimeisestä välieräpaikasta.

Suomen 4x100 metrin sekauintiviestin joukkue ei yltänyt laskennalliseen tulokseensa ja jäi 15. sijalle vajaan 5,5 sekunnin päähän finaalipaikasta. Fanny Grönvall, Anniina Murto, Vilma Oura ja Nea-Amanda Heinola saavuttivat ajan 4.19,63.


Suomalaistulokset Uimaliiton NEM-kisasivulla