Viestijoukkue taas finaaliin Hangzhoussa

#UUTINEN 13.12.2018

Mimosa Jallow ja Jenna Laukkanen hankkivat välierät MM-uintien kolmanteen finaalijaksoon. Heillä riittää kiirettä, sillä molemmat uivat myös viestifinaalissa toista iltaa putkeen.

Kolmannen kisapäivän aloitti Helsingfors Simsällskapin Andrei Tuomola sadan metrin sekauinnissa. Tuomolalle kyseessä oli vain välistartti ennen lauantain päämatkaa, rintauinnin 50-metristä, eikä hän sekauintisprinttiä ollutkaan startannut sitten viime vuoden EM-kisojen.

– Se oli sellainen hyvä aamujumppa, Tuomola kuittasi.

55,69 vei hänet 27. sijalle ja välieriin olisi vaadittu 53,64.

Kaksi välierää torstain illassa

Kampuksen Plaanin Mimosa Jallow oli tyytyväinen 50 metrin perhosuinnista hankkimaansa välieräpaikkaan, mutta aikaansa, 26,13, hän ei hurrannut.

– Välierä on tietysti aina hyvä juttu, mutta tuo aika ei ole kyllä mitään. Tuo on vain kymmenyksen kovempaa kuin olen uinut pitkällä radalla, niin kyllähän sen kovempaa pitäisi tulla, Jallow tuumi.

Hän oli alkuerien 15. ja vältti sadasosasekunnin turvin jaetun 16. sijan, mikä olisi tarkoittanut uusintauintia semifinaalipaikasta.

SC Vuokatin Jenna Laukkanen oli myös ilmoittautunut perhosuintisprinttiin, mutta jätti sen starttaamatta keskittyessään saman jakson sekauintiin. Hän etenikin rutiiniuinnilla jatkoon. 59,39 on osuma kasaan, johon hän on ampunut jo useasti. Laukkanen oli erien kuudes ja lähtee illan välierissä hakemaan parannusta parin vuoden takaiseen ennätysaikaansa 59,00.

– Se tuli kyllä helposti, oli tosi rento olo, Laukkanen tiivisti.

Liukkosella huono päivä selkävaivojen kanssa

Cetus Espoon Ari-Pekka Liukkonen joutuu seuraamaan päämatkansa 50 metrin vapaan jatkovaiheita katsomosta. Liukkosen käsi kurotti alkuerissä maaliin ajassa 21,59 ja se toi 21. sijan.

– Ei mikään paras päivä lähteä uimaan tänään, selkä on aika paha ja sen takia varon käännöstä, ja jäin siinä. Viestit on näissä kisoissa ykkösroolissa, Liukkonen kertoi.

Välieriin olisi vaadittu kaksi kymmenystä kovempi tulos, joten marraskuun SM-uinneissa syntynyt Suomen ennätys 21,20 olisi kantanut MM-altaassa jatkoon. Viimeisestä semifinaalipaikasta käytiin uusintauinti jaetun 16. sijan ajalla 21,40, sen voitti Unkarin Maxim Lobanovskij tuloksella 21,25.

Viestifinaalissa Suomen ennätys ulottuvilla

Suomen sekajoukkue eteni MM-finaaliin 4x50 metrin sekauinnissa. Suomi oli erien jaettu seitsemäs Hollannin kanssa ajalla 1.39,02, mikä uupuu Suomen ennätyksestä kolmisen kymmenystä. Mimosa Jallow ui avausosuudella selkää aikaan 26,60. Rintauintiosuudella viestiä jatkoi Jenna Laukkanen, perhostelijana Riku Pöytäkivi ja vapaauimarina Ari-Pekka Liukkonen.

Riku Pöytäkivi pääsi viestissä kokeilemaan perjantaina koittavaa päämatkaansa, nyt lentävä aika oli 22,51:

– Viestissä on siistiä uida, toisaalta siinä oleva aallokko saa vedon pitämään, mutta toisaalta pintautumiset meni huonosti aallokon takia. Pitää finaalissa vain uskaltaa pintautua nopeammin.

Torstain ohjelmassa on vielä 50 metrin perhosen välierät klo 13.46, 100 metrin sekauinnin välierät klo 14.06 ja viestifinaali klo 14.50


Uimaliiton MM-kisasivu 

Suorat lähetykset Yle Areenassa 

Seuraa MM-kisoja myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä