Talent-ryhmän toiminta ja uimahyppyjen alueleirit pyörähtivät käyntiin syyskuun alussa

#UUTINEN #UIMAHYPYT 15.9.2022

Uimahyppyjen TALENT-ryhmän aloitusleiri järjestettiin viikonloppuna 3.-4.9. Helsingissä ja Vantaalla. Talent-ryhmä on liittojohtoinen D- ja C-ikäisten eli alle 13-vuotiaiden ryhmä, jonka tavoitteena on koota yhteen Suomen lupaavimpia nuoria hyppääjiä, tutustuttaa heidät toisiinsa ja motivoida heitä harjoittelemaan sekä kilpailemaan. Talent-ryhmän testipäivä järjestettiin toukokuussa, jonka pohjalta ryhmään valittiin 10 hyppääjää. Valmentajina toimivat Satu Uusitalo ja Tania Piekkanen

”Aloitusleiri meni todella hyvin. Poikkeuksellisesti Talent-ryhmässä on tänä vuonna paljon poikia. Ilmapiiri oli todella hyvä ja kannustava. Ryhmässä on eri ikäisiä hyppääjiä, mutta se ei näkynyt millään tavalla leirin aikana. Hyppääjät toimivat yhtenäisenä ryhmänä. Leirin aikana näkyi, että urheilijat oikeasti nauttivat hyppäämisestä ja yhdessä olemisesta. Odotan innoissani, miten Talent-ryhmä kehittyy tämän vuoden aikana”, iloitsee valmentaja Tania Piekkanen. 

Aloitusleirillä tavoitteena oli tutustuttaa hyppääjät ja valmentajat toisiinsa ja saada käsitys siitä, minkälainen taso hyppääjillä tällä hetkellä on. Kaksipäiväinen starttileiri sisälsi allas- ja kuivaharjoittelua, testit sekä vapaamuotoista ohjelmaa. Ryhmä pääsi tutustumaan myös Urhea-hallin erinomaisiin olosuhteisiin.

”Erityisesti tykättiin Urhea-hallin osuudesta. Siellä on erinomaiset olosuhteet uimahypyille. Mahtavaa, että tällainen paikka on saatu pystyyn ja toivottavasti saamme hyödyntää sitä enemmän myös tulevaisuudessa. Hyppääjät tykkäsivät hirveästi leiristä, ja varmasti saivat syksyn treeneihin lisää motivaatiota. Heillä on suuri into tavata pian uudestaan”, mietti Uusitalo ja jatkoi:

”Konsepti on hyvä, sillä Talentin kautta on noussut useampi hyppääjä maajoukkueeseen. Tavoite on, että Talent-ryhmäläiset saadaan nuorten ja aikuisten maajoukkueeseen tulevaisuudessa.” 

 

Uimahyppyjen alueleiri-pilotit käynnistyivät Kuopiossa 

Syksyn ensimmäinen alueleiri järjestettiin Kuopiossa niin ikään syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 3.-4.9. Alueleirien tavoitteena on lisätä hyppääjien ja valmentajien lajituntemusta, vahvistaa kansallista hyppykulttuuria ja edistää sekä valmentajien että hyppääjien verkostoitumista. Kuopion alueleirin valmentajina toimivat Juho Junttila, Aarne Riekki ja Ellen Sirkka.

Kuopioon saapui 14 innokasta hyppääjää Jyväskylästä, Joensuusta, Kokkolasta ja Oulusta. Hyppääjien lisäksi leirille osallistui useamman seuran valmentaja seuraamaan harjoituksia. Yksi tavoitteista onkin osaamisen jakaminen ja uusien näkökulmien antaminen myös seurojen ohjaajille ja valmentajille. 

”Leirillä päästiin harjoittelemaan monipuolisesti uimahyppyjen eri osa-alueita. Useat hyppääjät kykenivät kokeilemaan rajojaan uusien harjoitteiden parissa. Erityisen ilahduttavaa oli eri seurojen valmentajien aktiivinen osallistuminen toimintaan", iloitsi alueleirien vastuuvalmentaja Juho Junttila. 

Seuraava alueleiri järjestetään Porissa 12.-13.11. Ilmoittautuminen leirille on auki lokakuun loppuun asti. Ilmoittautumaan pääsee LINKISTÄ.