Taitouinnin World Cup 2 tulevana viikonloppuna Pariisissa

#UUTINEN #TAITOUINTI 29.4.2024

Veera Säämänen, Iiris Nurmi ja Mari Moilala

Taitouinnin seuraava World Aquatics Artistic Swimming World Cup käydään Pariisissa 3.–5.5.2024. Suomen edustajina kilpailuun matkaavat Mari Moilala, Iiris Nurmi ja Veera Säämänen.

Kilpailu on viimeinen näyttökilpailu Belgradin kesäkuun EM-kilpailuihin. Lajeina suomalaisilla on soolojen tekninen ja vapaaohjelma sekä duon vapaaohjelma. Uimareiden mielestä on hienoa päästä tälläkin kaudella edustamaan Suomea World Cupin osakilpailuun.

– Lähtöfiilis Pariisiin on hyvä. Tavoitteena on parantaa suoritusta entisestään. Unkarin avoimissa suoritus oli jo omaa tasoamme, mutta hampaankoloon jäi yksi basemark. Tavoitteena Pariisissa on puhdas ja yhtenäinen uinti. On myös hienoa päästä uimaan upouudessa olympia-altaassa ja kisaamaan maailman huippujen kanssa, kommentoi duossa uiva Nurmi.

Mari Moilala


– Fiilis on jännittynyt, mutta on innostavaa päästä uimaan samalla areenalla omien idoleitteni kanssa. Molemmilla sooloilla tavoitteena on tehdä puhdas suoritus Unkarin kisauintien tapaan, sekä etenkin vapaaohjelmassa suorittaa vahvasti ohjelman loppuun saakka, kommentoi Moilala.

Veera Säämänen


– Tunnelma on odottavainen. Kisajännitys varmasti voimistuu vielä kisapäivien lähestyessä. Tavoitteena on parantaa suorituspuhtautta, eläytymistä ja jaksamista ohjelmien loppuun asti, kommentoi Säämänen.

Kilpailun aikataulu suomalaisten osalta: (ajat ovat Suomen aikaa)
PERJANTAI 3.5. kello 10:30
soolo tekninen | Mari Moilala, Veera Säämänen

LAUANTAI 4.5. kello 11:00
duo vapaaohjelma | Mari Moilala & Iiris Nurmi, varauimari Veera Säämänen

SUNNUNTAI 5.5. kello 10:30
soolo vapaaohjelma | Mari Moilala, Veera Säämänen

Kilpailuja voi seurata Eurovision Sport -kanavan kautta.

Kisasivut