Taitouimarit leireilivät Vierumäellä

#UUTINEN #TAITOUINTI 1.6.2023

Taitouinnissa järjestettiin viime viikonloppuna 26.–28.5.2023 akrobatialeiri Vierumäen Urheiluopistolla. Liittojohtoinen leiri oli suunnattu 12-vuotiaille ja nuoremmille sekä youth-sarjan eli 13–15-vuotiaille uimareille. Viikonlopun tarkoituksena oli keskittyä oppimaan uutta akrobatioista sekä päästä kohtaamaan ja tutustumaan yli seurarajojen. 

Leirille osallistui 32 uimaria eri puolilta Suomea. Taitouimareita oli saapunut harjoittelemaan akrobatioita Iris Luceniuksen ja Katariina Narrawayn johdolla peräti kuudesta eri seurasta. Edustettuina olivat AWS Taitouinti, Helsingin Uimarit, Jyväskylän Aalto, Kuopion Uimaseura, Oulun Lohet ja Vantaan Pyörre.


Viikonloppuun mahtui viisi allasharjoitusta ja viisi kuivaharjoitusta. Uimarit saivat leirin alussa esittää toiveita uusista akrobatioista, joita halusivat päästä kokeilemaan ja tämä koettiin erityisen kivaksi leiriläisten keskuudessa.

Uimarit olivatkin silminnähden tyytyväisiä viikonlopun antiin. Kaikki oppivat uusia nosto- ja heittotekniikoita. Leirillä ehdittiin opetella yhdessä myös lyhyt koreografia, jota päästiin esittämään viimeisellä altaalla kahdeksan hengen joukkuekokoonpanoissa. Esiintymistä, muodostelmia, tekniikkaa ja akrobatioita yhdistävä koreografian harjoittelu oli leiriläisten mieleen.

Leirillä kaikki halukkaat pääsivät testaamaan niin sanotun lentäjän/nousijan roolia akrobatioissa. Tämä kun ei aina ole mahdollista kotiharjoituksissa. Akrobatialeiri antoikin hyvän lisäboostin kauden päätteeksi, kun monella nuorella taitouimarilla on jo kauden pääkisat takana. Viikonloppu Vierumäellä antoi eväitä treenata nostoja ja heittoja seuroissa jo ensi kautta silmällä pitäen. 

Teksti ja kuvat Iris Lucenius

Henkilöt

Iris Lucenius