Suomen tytöille mitaleita Limassolissa

#UUTINEN 4.4.2016

Viikonloppuna Kyproksella kisatut Multinations-uinnit tuottivat Suomelle paluun mitalikantaan, kun tyttöjen sekauintiviestistä tuli pronssia ja Paula Peltolalle hopeaa.

Viikonlopun kansainvälisten juniorikisojen saldo oli hyvä. 4x100 metrin sekauintiviestissä Paula Peltola (AUi), Charlotta Edelman (ÅSK), Anniina Kallio (RaisU) ja Vilma Oura (HSS) saavuttivat pronssia ajalla 4.26,54. Voiton vei Puola ja hopeaa sai Sveitsi, jolle Suomi jäi vain kaksi kymmenystä.

Paula Peltola oli myös hyvin lähellä voittaa henkilökohtaisen 100 metrin selkäuinnin. Peltola jäi vain kymmenyksen Puolan Aleksandra Jucille tuloksella 1.05,65 ja sai kaulaansa hopeaa. Pääsiäisen SM-uinneissa Peltolan vauhti samalla matkalla oli jopa 1.04,92.

Suomalaiset saivat onnistumisia sekä suorituksissa että oppimiskokemuksissa. Ennätyksiä tuli yhteensä seitsemän kappaletta.

Kankeasta alusta korkeaan lentoon

Ensimmäinen kilpailupäivä lauantaina oli selvästi edellisen matkustuspäivän rasituksen ja hieman epäonnistuneiden ruokailujen takia uimareille haastava. Vireystilan löytäminen vaati erityisen paljon töitä, ja uimarit parhaansa mukaan vastasivat haasteeseen.

Sunnuntaiaamun valjetessa Limassoliin oli saapunut aivan uusiutunut Suomen joukkue. Matkaväsymystä ei enää ollut nähtävissä ja energiaa riitti. Tuloksellisesti sunnuntai olikin aivan eri luokkaa. Päivän kruununa oli Peltolan henkilökohtainen hopea.

Muista päätöspäivän onnistujista mainitaan Anniina Kallion 200 metrin perhosen (PB: 2:25,67) yhdeksän sekunnin parannus, Eerikki Laitalan (Cetus) 200 metrin rintauinti (2:29,38) ja sekauinti (PB: 2:21,30), sekä kaikissa viesteissä erinomaisesti uinut Teemu Lehtonen (UiTa).

Joukkueen kapteeneina kunnostautuivat Kirill Egorov (HSS) ja Raakel Bärlund (LaUS), heitä oli kiittäminen jatkuvasta joukkueen tukemisesta ja tsemppaamisesta.

Suomen Multinations-joukkue jatkaa Limassolissa vielä leirin merkeissä.

Tulospalvelu