Pojat etenivät Bakussa EYOF-finaaliin myös viestissä

#UUTINEN #UINTI 24.7.2019

Bakun EYOF-uintien kisa-altaassa on käyty kolme ensimmäistä kisapäivää, ja suomalaiset ovat mairittelevassa ennätyskunnossa.

– Urheilijoiden vireystila on hyvä, he ovat valmiita haastamaan itseään. Uimareilla on ollut hyvää tekemistä kautta linjan, kommentoi uinnin lajijohtaja Simo Karvinen.

Bakussa tehtiin keskiviikkona EYOF-uintien historiaa, kun Suomen poikien 4x100 metrin vapaauintiviestijoukkue eteni finaaliin. Finaalista lohkesi kahdeksas sija, mutta suomalaiset onnistuivat parantamaan alkueräaikaansa jo lähelle kolmen ja puolen minuutin alitusta. Lopulliset lukemat olivat 3.30,55. Joukkueessa uivat Lassi HaimiDanil SeksenovAleksi Koprinen ja Lari Tumanoff.

Tyttöjen vastaavassa viestissä kohtalona oli hylkäys hieman liian sähäkän vaihdon vuoksi.

Aleksi Koprinen edusti Suomea mallikkaasti sekauintifinaalissa. Kuva: Simo Karvinen

Koprinen ui sekauintifinaalin kuudenneksi

Vapaauintiviestin lisäksi Aleksi Koprinen kauhoi keskiviikkona myös 200 metrin sekauinnin finaalissa. Hän ui uudella ennätysajallaan 2.08,22 kuudennelle sijalle.

– Olen tyytyväinen kuudenteen sijaan, vaikka finaalissa ei tullutkaan ihan yhtä hyvää aikaa kuin eilen. Ennätys parani silti näissä kisoissa ja nyt vaan kovaa eteenpäin, totesi Koprinen.

Semifinaaleissakin syntyi vakuuttavia ennätyksiä

Keskiviikon semifinaaleissa nähtiin myös Petra Ansaranta ja Aino Hinkka. Ansarannan sijoitus 200 metrin vapaassa oli 12:s omalla ennätysajallaan 2.04,76. Parannusta SM-uinneissa syntyneeseen tulokseen tuli mukavasti melkein puoli sekuntia.

Aino Hinkka kisasi puolestaan 100 metrin perhosuinnissa. Hänen sijoituksensa oli 16:s omalla ennätysajallaan 1.03,31. Hän kohensi ennätystään noin kolmasosasekunnilla.

Jo tiistaina EYOF-uintien välieriin ylsi myös Lari Tumanoff 200 metrin perhosessa. Hänen sijoituksensa oli yhdeksäs, kun ennätys kohentui huimat yli kaksi sekuntia lukemiin 2.05,35. Finaaliin, josta Tumanoff karsiutui ensimmäisenä, vaadittiin 2.04,87.

Kisasivut: eyofbaku2019.com