Mitalisadetta Luxemburgin Euro Meetissä

#UUTINEN 28.1.2018

Maajoukkueuimarit ylsivät vahvalla rintamalla finaaleihin ja mitaleillekin viikonloppuna kisatuissa kovatasoisissa Euro Meet -uinneissa. Ensi kesän arvokisarajatkaan eivät jääneet rauhaan.

Euro Meetin A-finalistit Ida Hulkko, Miikka Ruohoniemi ja Laura Lahtinen. Kuva: Marjoona Teljo

Euro Meet -uinnit oli vetänyt jälleen varsin nimekkään osanottajajoukon Luxemburgiin, esimerkiksi Briteistä saapui kovatasoinen joukkue valmistautumaan huhtikuisiin Kansanyhteisön kisoihin, tähtenään maailmanennätysmies Adam Peaty. Ruotsin Sarah Sjöström tähditti naisten lajeja peräti kuudessa finaalissa.

Suomesta mukana oli Team Aquanetti ja muutama aikuisten maajoukkueuimari. Ida Hulkko ja Laura Lahtinen nappasivat mitaleita kovatasoisessa kisassa. Hulkko voitti A-finaalin 50 metrin rintauinnissa alittaen ensi kesän EM-uintien A-rajan uudella ennätyksellään 31,20. Satasen rintauinnissa Hulkko sijoittui kahdeksanneksi.

Laura Lahtinen kisasi 14–15-vuotiaiden Youth-ikäluokassa, ja nappasi alkueräjaksoissa kultaa kaikilta kuudelta matkaltaan. Näin Laura Lahtinen jätti vahvan käyntikortin nimestään Euroopan nuorten kärkiuimareiden joukkoon. Lahtinen ylsi myös hienosti aikuisten sarjan A-finaaleihin, parhaana sijoituksena 200 metrin perhosen A-finaalin kuudes sija. Samalla alittui roimasti ensi kesän nuorten EM-kotikisojen A-raja.

A-finaaleissa suomalaisvärejä pitivät yllä myös Miikka Ruohoniemi, joka oli parhaimmillaan rintauintisprintin neljäs Adam Peatyn voittaessa matkan kisaennätysajalla. Satasella jyväskyläläinen sijoittui kahdeksanneksi.

Myös Simmiksen Hanna Kareinen ylsi Euroopan eliitissä A-finaaliin. 50 metrin rintauinnissa sijoitus oli kymmenes.

B-finaaleissa suomalaisia nähtiin vähän väliä, Anniina Kallio, Roni Kallström, Niki Karlsson, Anniina Murto, Niko Mäkelä ja Paula Peltola pääsivät nauttimaan iltakisojen tunnelmasta B-finaaleissaan. Niko Mäkelälle kirjattiin perhosuintisprintissä EM-kisojen presenior-raja.