Matias Koski ui Rion A-rajan ali kotikulmillaan!

#UUTINEN 11.7.2015

Matias Koski kukisti olympiavoittaja Ryan Lochten perjantai-iltana Georgian Athensissa. Samalla syntyi huippuaika, jolla Koski saa kutsun Rion olympiauinteihin.

Matias Koski nappasi makean voiton Yhdysvaltain aluekisasarjan uinneissa perjantai-iltana Georgian Athensissa. Koski kiiti 50 metrin radalla uidun kisan 200 metrin vapaan voittoon huippuajalla 1.47,65. Tulos alittaa Rion olympiauintien A-rajan 0,32 sekunnilla. Antti Kasvion 22 vuotta vanhasta Suomen ennätyksestä Kosken aika uupuu vain 0,54 sekuntia.

Kisassa amerikansuomalainen sai kovat päänahat. Neljällä sadasosalla kakkoseksi jäi Ateenan, Pekingin ja Lontoon olympiakultamitalisti Ryan Lochte (USA). Kolmas oli edellisten MM-uintien pronssimies Connor Jaeger (USA). Tämän vuoden maailmantilastossa Koski nousi sijalle 29.

Koski on kolmas Rion olympiauintien A-rajan saavuttanut suomalaisuimari. Ari-Pekka Liukkosella on 50 metrin vapaauinnin tulosraja sekä Jenna Laukkasella 100 ja 200 metrin rintauintien rajat. Koski myös nähdään Suomen joukkueessa 2.–9. elokuuta Kazanissa kisattavissa MM-uinneissa.