Mäkinen ui Rion A-rajan SM-altaalla!

#UUTINEN 23.4.2015

SM-uintien aamujaksossa nähtiin torstaina uutta perhosuintitekniikkaa, kun Meri-Maari Mäkinen pisteli huippuvauhtia sprinttiperhosessa ja 200 metrin sekauinnissa.

Meri-Maari Mäkinen iloitsi Rion A-rajaa vaikkei Suomen mestaruutta saanutkaan osallistujapulan vuoksi. Kuva: Jussi Salminen

Raision Urheilijoita edustava vammaisuimari Meri-Maari Mäkinen ui 200 metrin sekauinnissa paralympialaisten A-rajan ali. Mäkinen paransi omaa ennätystään yli viisi sekuntia lukemiin 3.34,66 ja murskasi Rion kisarajan peräti 5,41 sekunnilla.

– Olen nyt vaihtanut perhosuinnin kahden käden uinnista yhden käden tekniikkaan, se on paljon nopeampaa ja taloudellisempaa, tämä parannus johtuu täysin siitä, Mäkinen hehkui.

Liikuntavammaisten S7-luokassa yhden käden perhosuinti on sallittua.

– Oli tuossakin uinnissa käännökset ihan kauheita, eli kyllä tästäkin jäi hampaankoloon, mutta hirveän hyvältä tuntuu nyt tuo Rion raja, Mäkinen sanoi.

Hieman aiemmin torstain aamujaksossa Mäkinen ui 50 metrin perhosessakin oman ennätyksensä 45,78 ja saavutti heinäkuisten Glasgow’n MM-kilpailujen A-rajan.

Kolmella suomalaisuimarilla on nyt Rion paralympialaisten A-raja hallussa. Mäkisen lisäksi Antti Latikka on saavuttanut satasen selkäuinnin A-raja ja Leo Lähteenmäellä 50 metrin vapaan A-raja.

Kanervo halusi tittelin

Oulun Uinnin Reetta Kanervo nappasi torstaiaamuna näytöstyyliin satasen vapaan nuorten mestaruuden. Kanervo petrasi ennätystään lukemiin 57,02.

– Voittoa nyt ensisijaisesti hain, tietysti ennätysaikakin kelpaa, kun tiesin olevani hyvässä kunnossa, Kanervo iloitsi.

15-vuotias oululainen kuitenkin keskittyy iltajaksossa 50 metrin perhoseen, joka kuuluu hänen päämatkoihinsa lyhyiden vapaauintien ohella. Näillä matkoilla hänellä on myös kesäkuun Bakun European Games -uintien A-rajat hallussa.

Kanervon kehitys on ollut hurjaa viimeisen vuoden aikana. Vuosi sitten hän ui SM-altaassa satasen vapaan aikaan 1.00,79, eli lähes neljä sekuntia hitaammin.


SM-kisasivu 

Henkilöt

Reetta Kanervo