Madridin GP:ssä välähdyksiä maailman tasosta

#UUTINEN #UIMAHYPYT 10.6.2019

Kolmen suomalaisen tiimi kilpaili FINA GP-kiertueen Espanjan osakilpailussa Madridin helteissä. Juho Junttila on osallistunut kyseiseen osakilpailuun jo viime vuonna, mutta juniori-ikäiset Nea Immonen ja Lauren Hallaselkä osallistuivat GP-kilpailuun vasta ensimmäistä kertaa.

Kaikki kolme suomalaista näyttivät onnistuneita suorituksia viikonlopun aikana ja voivat olla tyytyväisiä hyppyihinsä kovatasoisessa kilpailussa, vaikka huippusuorituksiin ei Madridissa tällä kertaa ylletty. Immonen sijoittui 16:nneksi pistein 217,65 ja Hallaselkä 18:nneksi pistein 213,55 naisten 3m laudalla. Junttila sijoittui pistein 303,25 20:nneksi yhteensä 36 urheilijan joukosta.

Korean MM-kisoista tulossa todella kovatasoiset

Vahvimmat joukkueet Espanjaan lähettivät Kiina, Japani ja Korea. Korea on noussut uimahyppyjen isojen maiden joukkoon varsinkin miesten sarjoissa ja korealaiset ylsivät viikonlopun aikana palkintokorokkeelle useamman kerran. Sama joukkue tullaan varmasti näkemään kuukauden kuluttua Gwangjun MM-kisoissa, joissa korealaisilla on kotikenttäetu.

Myös Japani panostaa olympiavuoden alla vahvasti parhaisiin urheilijoihinsa. Madridissa joukkueella oli kaiken muun lisäksi mukana myös oma tv-tiimi. Kisojen suurin yllättäjä oli vasta 13-vuotias ihmelapsi Rikuto Tamai, jolla on iästään huolimatta jo täysi miesten kansainvälinen sarja 10:stä metristä. Tamai sijoittui lopulta finaalissa juuri mitalien ulkopuolelle 4:nneksi.

Seuraavaksi maajoukkueen urheilijat kilpailevat Kazanin nuorten EM-kilpailuissa, Napolin Universiadeissa ja Gwangjun MM-kilpailuissa.