Liukkonen Tukholmaan maailmanlistan sijalta 12 – Hulkko avaa kautensa

#UUTINEN #UINTI 6.4.2021

Ari-Pekka Liukkonen ui Jyväskylän Oskarin Uinneissa 50 metrin vapaauinnin aikaan 22.18.

Uinnin maajoukkueen uimareita matkustaa tällä viikolla Tukholmaan kisaamaan kansainväliseen Swim Open -kilpailuun.

Torstaista sunnuntaihin järjestettävässä kilpailussa ovat mukana maajoukkueen uimarit Mimosa Jallow, Laura Lahtinen, Jenna Laukkanen, Ari-Pekka Liukkonen, Ida Hulkko, Siiri Einiö, Anton Herrala, Susanne Hirvonen, Mia Pentti ja Fanny Teijonsalo.

– Nämä ovat todella tärkeät kilpailut, sillä mahdollisuutta uida nelipäiväisissä kilpailuissa ole ollut pitkään aikaan. Valmistautuminen on mennyt hyvin ja nyt on tärkeää saada hyviä startteja, Liukkonen kertoo.

Liukkosen päämatka 50 metriä vapaauintia on Tukholmassa ohjelmassa sunnuntaina.

– Viime viikkoina olemme alkaneet pikkuhiljaa kaivaa nopeuspuolta harjoittelussa esiin. 50 vapaauinti vaatii paljon toistoja alle ja täytyy olla viimeisen päälle herkässä kunnossa, jotta saa viritetty suorituksen parhaaseen mahdolliseen terään. Tukholmassa tavoitteena on saada jälleen parannusta suoritukseen ja päästä suunnilleen samoihin lukemiin kuin Jyväskylässä.

Jyväskylän Oskarin Uinneissa reilu kaksi viikkoa sitten Liukkonen ui 50 metrin vapaauinnin aikaan 22.18. Aika oikeuttaa tällä hetkellä kuluvan vuoden maailmanlistan sijalle 12. Tokion olympialaisten A-raja on 22.01.

Tukholmasta Liukkonen hakee 100 metrin rintauinnissa sekä 50 metrin perhosuinnissa hyviä uinteja.

– Yleisesti ottaen kunto on hyvä, ja varsinkin nämä lajit ovat kulkenut alkukauden kisoissa ennätysvauhdissa, mikä on isoin juttu tässä vaiheessa. Jos kaikki menee kohdilleen, on Tukholmassa ihan hyvät mahdollisuudet uida ennätyksiä, joten olen odottavaisin mielin, Liukkonen kertoo.

Hulkko avaa kisakautensa

Tokion A-rajan 100 metrin rintauinnissa alittanut ja Suomen olympiajoukkueeseen valittu Ida Hulkko avaa kisakautensa Tukholmasta.

– On hienoa päästä vihdoin avaamaan oma kisakausi ulkomailla. Emme ole erikseen keventäneet harjoittelussa Swim Openia varten, mutta tarkoituksena on tietysti saada kauden ajankohtaan mahdollisimman kovia suorituksia, Hulkko kertoo.

Hulkko kilpaili edellisen kerran joulukuun alussa. Tampereella harjoitteleva Hulkko on alkuvuonna vieraillut harjoittelemassa myös moninkertaisen arvokisamitalistin Jenna Laukkasen kanssa Vuokatissa.

– Lähden hakemaan Tukholmasta kovatasoisia startteja EM-kilpailuja sekä olympialaisia varten, ja pääteemanani on saada kisarutiini takaisin, Hulkko kertoo.

Malmsten Swim Open Stockholm 8.–11.4.2021. Kilpailujen ohjelman ja tulosseurannan löydät Livetimingista.

Voit seurata suomalaistuloksia myös Uimaliiton Twitteristä ja huippu-uinnin Instagramista.