Kuhien vesipalloilija Mats Johnsson valittu Puolustusvoimien urheilukouluun!

#UINTI #UIMAHYPYT #TAITOUINTI #VESIPALLO 29.11.2023

Uintiseura Kuhien ja Suomen miesten vesipallomaajoukkueen pelaaja Mats Johnsson on valittu Puolustusvoimien Urheilukouluun Kaartin Jääkärirykmenttiin Santahaminaan. Ensi vuoden huhtikuussa aloittavaan saapumiserään on nimetty Iltalehden mukaan 99 henkilöä, joista 88 lähtee Kaartin jääkärirykmenttiin ja 11 Kainuun prikaatiin.

Puolustusvoimat kertovat, että urheilijat palvelevat Urheilukoulussa joko 347 tai 165 vuorokautta, jonka aikana he kouluttautuvat aliupseereiksi ja miehistöön tiedustelutehtäviin. Parhaiten menestyneet voivat päästä reserviupseerikoulutukseen. Urheilukoulu mahdollistaa varusmiespalvelusta tai naisten vapaaehtoista palvelusta suorittaville motivoituneille ja lahjakkaille urheilijoille sotilaskoulutuksen ohessa järjestelmällisen valmentautumisen. Urheilukoulun hakijoiden tulee edustaa ikäluokkansa kansallista tai kansainvälistä huippua. Lue lisää Puolusturvoimien Urheilukoulusta Puolustusvoimien sivuilta! 

Johnsson on ensimmäinen Suomen vesipalloilija, joka on kutsuttu Urheilukouluun sen historian aikana. Toivottavasti tämä innoittaa sekä muita vesipalloilijoita että uinnin, uimahyppyjen ja taitouinninkin edustajia pyrkimään Urheilukouluun. Urheilukoulu on täynnä urheilijoita ja saman henkisiä nuoria, jotka luonnollisesti keskittyvät varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen palveluksen lisäksi myös urheiluun. Lajiharjoitukset ja muut laji aktiviteetit voidaan myös sopia joustavasti Urheilukoulun kanssa. Isot onnittelut Matsille valinnasta!

Myös Iltalehti uutisoi Puolustusvoimien urheilukouluun päässeistä, lue koko juttu Iltalehdessä!

Henkilöt

Mats Johnsson