Krogius ja Paakkala lyhytkasvuisten MM-kisoihin

#UUTINEN #UINTI 26.7.2023

Henrik Krogius Speedo Helsinki Swim Meetissä keväällä 2023. Kuva: Teemu Moisio

Lyhytkasvuisten MM-kisat käydään 28.7.–5.8.2023 Saksan Kölnissä. Kyseessä on monilajitapahtuma, jonka lajeja ovat jousiammunta, sulkapallo, koripallo, boccia, voimanosto, jalkapallo, uinti, pöytätennis, lentopallo ja yleisurheilu.

Parauinnin A-maajoukkueeseen kuuluva Henrik Krogius sekä nuorten parauintimaajoukkueen Aukusti Paakkala nähdään kisoissa Saksassa.

Simmistä edustava Krogius on Porin SM-uintien jälkeen treenannut ja valmistautunut hyvin tuleviin MM-karkeloihin. Uimari on saanut myös nauttia kesästä viettäen aikaa ystävien ja perheen kesken. Hänen lajikirjoonsa kuuluu tulevissa kisoissa neljä uintimatkaa sekä jalkapallo. Uinneissa hän hyppää altaaseen 50 metrin vapaauinnissa, 100 metrin vapaauinnissa, 50 metrin perhosuinnissa sekä 200 metrin sekauinnissa.

– MM-kisareissu kestää osaltani 10 päivää. Odotan todella innolla matkaa. Näitä kilpailuja ei ole usein, joten odotan innolla tapaavani uusia ihmisiä, Krogius iloitsee ja jatkaa:

– Tavoitteeni on uida hyvin kaikissa lajeissa ja toivottavasti tulla kotiin mitalin kanssa. Myös jalkapallossa toivon, että pärjäämme hyvin ja pidämme hauskaa.

Paakkala nähdään Krogiuksen tapaan uinnissa. Hänellä on lajivalikoimassa 25 metrin vapaauinti, selkäuinti sekä rintauinti ja 100 metrin sekauinti. Kangasalan Kuohua edustava uimari kilpailee myös sulkapallossa. 

– SM-uintien jälkeen olin kesätöissä ja treenasin seuran kanssa oman treeniohjelman mukaan kesäkuun loppuun asti. Pidin myös noin viikon loman. Nyt olen treenannut valmentajani Tony Erikssonin kanssa, Paakkala avaa kesän ohjelmaansa.

– Hieman jännittää, mutta innolla odotan kisoja. Tavoitteena on tehdä uusia ennätyksiä ja mukava nähdä millainen taso maailmalla on.

 

Kilpailuiden viralliset kisasivut | aikataulu