Kovia pisteitä SM-avauksen kerroksilla

#UUTINEN 19.5.2017

Uimahyppyjen SM-kilpailut alkoivat perjantaina Helsingissä. Avauspäivän huomio kiinnittyi kerroksille, ja varsinkin tyttöjen kisassa tulostaso oli todella kova.

Saija Paavola hyppäsi perjantaina kaksi kisaa. Kuva: Jussi Salminen

SM-kilpailujen avauspäivän näyttävimmät hypyt koettiin nuorten sarjoissa, kun 14–15-vuotiaiden tyttöjen kerroshypyissä Ronja Rundgren ja Sofia Sihvonen hyppäsivät huipputuloksillaan kaksoisvoiton Vantaa Divingille. Molemmat on jo valittu kesäkuun lopulla Norjan Bergenissä hypättäviin nuorten EM-kilpailuihin. Rundgren voitti nuorten mestaruuden pistein 318,45, mikä olisi riittänyt viime kesän nuorten EM-kisoissa hopeaan. Sihvonen sai 289,35 pistettä, mikä on myös selkeästi nuorten EM-finaalitasoa. Molempien tulokset ylsivät SM-luokkarajan yli, joka on laskettu keskiarvona kaksien edellisten nuorten EM-kilpailujen kuudennen sijan pisteistä.

Aikuiset kisasivat perjantaina myös kerroshypyissä. Miesten Suomen mestariksi hyppäsi Vantaa Divingin Joona Heinonen tuloksella 246,25 ja naisten mestariksi Uimahyppyseura Tiirojen Saija Paavola pistein 225,60. Seuratoveri Ellen Sirkka jäi Paavolan taakse vain 0,9 pisteellä. Paavola urakoi perjantaina myös A-tyttöjen kerroskisan voiton.