Koski räjäytti Kasvion 24 vuotta vanhan SE:n!

#UUTINEN 7.12.2016

Matias Koski oli jäätävän vakuuttava 200 metrin vapaan alkuerissä Windsorin MM-uinneissa ja eteni neljäntenä finaaliin. Kun myös sekajoukkue viestitti finaaliin, on yöllä luvassa peräti kolme suomalaisfinaalia!

Yhdysvalloissa asuva Matias Koski aloitti MM-uintinsa Windsorissa vauhdikkaasti etenemällä 200 metrin vapaauinnin finaaliin alkukilpailun neljänneksi nopeimpana. 200 metrin matkoilla ei kisata välieriä, finaali starttaa ensi yönä klo 02.23. MM-finaalissa Koskea ei ole aiemmin nähty.

Jo tiistaina viestiosuudellaan säväyttänyt Koski kellotti 200 metrin vapaauinnissa vihdoin historian kirjoihin Antti Kasvion hallussa vuodesta 1992 olleen Suomen ennätyksen. Koski ui alkuerissä varsinaisen soolosuorituksen aikaan 1.43,68. Kasvion SE-aikaan verrattuna amerikansuomalainen oli peräti 0,46 sekuntia nopeampi. 25 metrin radalla kyseessä oli Kosken ensimmäinen Suomen ennätys. Pitkältä radalta hän on kirjauttanut seitsemän heniklökohtaista Suomen ennätystä 200, 800 ja 1500 metrin matkoilta.

Sekajoukkue viestitti finaaliin

Andrei TuomolaAri-Pekka LiukkonenHanna-Maria Seppälä ja Fanny Teijonsalo saavuttivat viidenneksi nopeimpana paikan MM-finaaliin 4x50 metrin vapaauintiviestissä. Suomi ui ajan 1.32,03, Suomen ennätykseen jäi marginaalia vain 0,19 sekuntia. Finaali uidaan yöllä Suomen aikaa klo 03.13.

Naisten 4x50 metrin sekauintiviesti sen sijaan karsiutui. Tulos 1.49,05 uupui Suomen ennätyksestä tasan kaksi sekuntia, ja finaalista kuusi kymmenystä. Sijoitus oli 12:s.

Seppälä ja Pöytäkivi karsiutuivat

MM-kisansa keskiviikkona aloittanut Hanna-Maria Seppälä sivusi 100 metrin vapaassa kauden parastaan 54,08. Se toi 21. sijan, joten välieräpaikka jäi haaveeksi. Jatkoon vaadittiin tasan kolme kymmenystä kovempi tulos.

Riku Pöytäkivi jäi myös ilman välierää satasen perhosuinnissa. Hän ui ajan 52,38, kun semifinaalipaikka olisi edellyttänyt 51,56. Pöytäkiven lokakuinen SE-aika on 51,66, ja hän oli puolessa matkassa vielä vahvasti ennätystahdissa, mutta hiipui matkan lopussa niin, että tulos jäi 52 sekunnin päälle.