Jallow ja Tuomola karsiutuivat sadasosilla

#UUTINEN 15.12.2018

Lauantaiaamuna sadasosat eivät olleet suomalaisuimareiden puolella, kun Mimosa Jallow ja Andrei Tuomola jäivät juuri ja juuri semifinaalien ulkopuolelle alle kymmenyksen eroilla.

Kuva: Jussi Salminen

Mimosa Jallow päätti MM-kisansa 50 metrin vapaauinnin alkueriin. Tuloksena oli aika 24,65, liki puoli sekuntia hänen SE-vauhtia hitaampi.

– Se menee samaan roskakoriin kuin muutkin uinnit, tuntui siis hyvältä, mutta aika oli huono. Ja startti oli myös huono.

Jallow ei saanut neljättä semifinaalia Hangzhoussa. Hänen kohtalona oli karsiutua ensimmäisenä 17. sijalla vain kolmen sadasosasekunnin erolla viimeiseen välieräpaikkaan.

– En ehkä olisi tuollaisella ajalla jatkoon halunnutkaan.

Kokonaisuutena Jallow näki Kiinan kisat kuitenkin positiivisena.

– Vähän kaksijakoiset tunnelmat, ajat nyt oli mitä oli, mutta kolme semiä kuitenkin plussaa. Se kertoo, että lyhyellä radallakin on menty eteenpäin. Ja nyt kävi hyvin selville, mitä pitää tehdä pitkän radan kaudelle. Startti ja ensimmäinen liuku on maailmanluokkaa, mutta käännös ja toinen liuku ovat ne, mitä pitää parantaa.

Tuomola ja Liukkonen rintauintisprintissä

Myös Andrei Tuomola koki niukan karsiutumisen lauantaiaamuna. Päämatka 50 metriä rintaa taittui aikaan 26,66. Se toi 19. sijan. Marginaalia Tuomolan Suomen ennätykseen jäi 0,23 sekuntia ja välieräpaikkaan vain yhdeksän sadasosasekuntia.

– Ei lämmitä yhtään. Siinä taisi tulla kiire ja veto lähti sutimaan. Käännöskin oli vähän semmoinen, jouduin ottamaan siihen yhden ylimääräisen käsivedon, Tuomola kertasi.

Pettymystä alleviivaa se, että kaksi vuotta sitten hän oli tällä matkalla MM-uintien kymmenes ja EM-tasolla hän on saavuttanut useita välieräpaikkoja.

Ari-Pekka Liukkonen oli myös mukana 50 metrin rintauinnissa. Selkäkipuinen Liukkonen tuli aikaan 27,38 ja oli 38:s.

Riku Pöytäkivi paketoi kisansa 100 metrin vapaassa. Hän oli 46:s tuloksella 49,27. Välieriin vaadittiin reilut pari sekuntia kovempi tulos.

Suomalaisista ainoana MM-kisojaan jatkaa vielä Jenna Laukkanen. Hän ui lauantai-iltana 100 metrin rintauintifinaalissa klo 14.37 ja sunnuntaina päätösmatkana on 200 metriä rintauintia.


Uimaliiton MM-kisasivu 

Suorat lähetykset Yle Areenassa 

Seuraa MM-kisoja myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä