Iida Reini ui tuplapronssia Väsbyssä!

#UUTINEN 10.10.2016

Team PrimaCatin mitalitili kansainvälisissä Svenska Simspelen -kisoissa Ruotsissa aukesi sunnuntaina, kun Iida Reini nappasi pronssia rintauintisprintissä ja lyhyessä sekauinnissa.

Kuva: Marjoona Teljo

ÅSK:n Iida Reini päivitti 50 metrin rintauinnin ennätystään huolella sunnuntaina Väsbyssä. Alkuerissä hän lohkaisi liki neljä kymmenystä vajaan vuoden vanhasta ennätyksestään ajalla 31,93 ja liittyi 32 sekunnin alittajien kerhoon, jossa suomalaisnaisia on kautta aikain vain 15. Illan finaalissa vauhti jäi hieman päälle 32 sekunnin, mutta palkintona tuli kuitenkin pronssia, kun Reini onnistui pitämään takanaan viisi vuotta vanhemman norjalaisuimarin.

100 metrin sekauinti päättyi Reinin osalta myös pronssijuhliin. Tulos 1.03,76 ei ollut aivan turkulaisen parasta antia, mutta tuotti hienon mitalin raskaan kisaviikonlopun päätteeksi. Reiniä painosti neljännellä sijalla vain kymmenyksen päässä Vilma Ruotsalainen, joka edusti Väsbyssä uutta seuraansa HSS:ia. Ruotsalainen ui kisoissa hopeaa (400 m SKU) ja pronssia (200 m SU).

Syyskauden kunnonmittaus tuotti myös mitaleita

Team PrimaCatin uimareista sunnuntai-illan finaaleissa nähtiin Simmiksen Alexandra Vartiainen, Vilma Oura, Niki Karlsson ja Santeri Hölttä, sekä ÅSK:n Charlotta Edelman ja Otto Rannikko, kuten myös Nea-Amanda Heinola Nummelan Kisaajista ja Paula Peltola Aurajoen Uinnista.

Suomalaiset olivat Väsbyssä vahvasti edustettuina myös seurojen puolesta ja mitalejakin saatiin. Edellä mainitun Vilma Ruotsalaisen lisäksi SK Neptunin Laura Lajunen nappasi hopeaa 800 metrillä, Simmiksen Moona Koski ja Viola Kilpeläinen saivat pronssia satasilla, Koski rintauinnissa ja Kilpeläinen selkäuinnissa.

Katso SuperLive-videoklippejä Svenska Simspelen -uinneista:
www.livetiming.fi