Ida Hulkko nousi kympin alittajiin!

#UUTINEN 7.7.2017

Satasen rintauinnin 70 sekunnin alittajia ei pitkällä radalla suomalaisnaisista ole montaa, mutta nyt niitä on yksi lisää, eli neljä.

Ida Hulkko pamautti alle 70 sekuntia. Kuva: Niina Merilaita

Suomen terävin rintauintikaarti sai uuden jäsenen perjantaina Tampereen SM-uinneissa, kun Mikkelin UimaseuranIda Hulkko kurotti satasen rintauinnin mestariksi tuloksella 1.09,87. Kautta aikojen suomalaisnaisista alle 1.10 ovat uineet vain Jenna LaukkanenSilja Känsäkoski ja Eeva Saarinen. Hulkko kohosi suomalaisten rankingissa kymppisijalta neljänneksi, kun oma ennätys kohentui perjantaina tasan kaksi sekuntia.

– Lähdin uimaan mahdollisimman täysiä. Se meni nappiin, tosi hyvä uinti. Tavoitteena ovat lyhyen radan EM-uinnit joulukuussa, kertoi Hulkko.

Hän treenannut kevään aikana Norjan Bergenissä paikallisen seuran kanssa.

Matti Mattsson aloitti todella vauhdikkaasti 200 metrin rintauintifinaalin, puolimatkassa kello näytti alle puoli sekuntia enemmän kuin hänen MM-pronssia tuoneessa ennätysuinnissaan. Maalissa kello kuitenkin näytti aamun alkueriä hitaampaa vauhtia 2.12,24.

– Aamun uinti oli parempi. Verryttelyssä jo tuntui, ettei tule niin kevyesti kuin aamulla. Kyllä tämä kahden kaksisatasen päivä on rankka, sanoinkin jätkille, että "ketä hullut näitä ui". Mutta niin se pitää uida MM-kisoissakin kolmesti kahden päivän aikana, porilainen paukutti.

– Vielä ei olla herkistelty, seuraavat kaksi viikkoa on sitä sitten luvassa.

Simmikselle vakuuttava neloisvoitto

Helsingfors Simsällskapin naiset ottivat komean neloisvoiton naisten 200 metrin selkäuinnissa. Voiton vei Vilma Ruotsalainen ajalla 2.14,51, mikä olisi ollut Suomen ennätys vielä kymmenen päivää sitten. SE-uimari Vilma Oura oli toinen ajalla 2.17,06.

– Vähän odottelin kovaa tulosta, ja ennätyshän sieltä tuli, täytyy olla tyytyväinen. Uinti tuntui kyllä jaloissa, kertoi Ruotsalainen.

Neloisvoiton täydensivät Sanni Alamattila ja Viola Kilpeläinen.

MM-kisoihin valmistautuva Matias Koski voitti 800 metrin vapaan tuloksella 8.15,00. Hän oli aikaansa tyytyväinen, vaikka uinti ei tuntunutkaan hyvältä. 800-metrinen ei kuulu hänen MM-repertuaariinsa.

Vammaisuintilajeissa kovimmat tulokset nähtiin Swimming Jyväskylän Leo Lähteenmäeltä satasen vapaassa (58,95) ja SC Rovaniemen Antti Latikalta 50 metrin selkäuinnissa (29,24).

200 metrin perhosuinnissa ÅSK:n Peik Lindberg otti komean tuplan. Aamulla hän ui nuorten mestariksi ja nappasi illan finaalissa myös aikuisten kultaa. Oma ennätys koheni lukemiin 2.05,33.

– Aamulla viimeinen vinsta oli vaikea, nyt se meni hyvin. Viime vuonna sain hopeaa, ja nyt tuli kultaa, kommentoi Sveitsissä paljon treenaava Lindberg.


Tulokset ja seurapisteet SM-uintien kisasivuilla: www.sm-uinnit.fi

Valokuvia kuvagalleriassa 

Seuraa SM-uinteja myös Twitterissä