Latikka ui ensimmäisen ison mitalinsa!

#UUTINEN #UINTI 6.5.2016

Suomen mitalisaldo nousi perjantai-iltana jo kolmeen parauinnin EM-kilpailuissa Madeiralla, kun paralympiakonkari Antti Latikka kauhoi päämatkallaan pronssia. Suomella on nyt kaksi hopeaa ja pronssi.

Cetus Espoon Antti Latikka ui kolmanneksi päämatkallaan 100 metrin selkäuinnissa Funchalin parauinnin EM-kisoissa perjantai-iltana. Alkuerien neljänneksi nopeimman ajan kellottanut Latikka onnistui petraamaan niin aikaansa kuin sijoitustaankin, kun finaalin 1.03,59 tuotti kaivatun mitalidebyytin kansainvälisissä arvokisoissa.

– Nyt ei voisi paremmalta tuntua, viimeiset viisi vuotta olen tiennyt, että mitali on realismia ja nyt se vihdoin tuli, Latikka juhli.

Espoolainen kilpailee heikkonäköisten S13-luokassa ja on edustanut Suomea Pekingin ja Lontoon paralympiauinneissa, Lontoossa sijoitus oli kahdeksas. Latikan Suomen ennätys on vielä 0,99 sekuntia perjantain pronssiuintia kovempi.

– Tänään jätin altaaseen sata prosenttia tämän hetken potentiaalistani, ennätys jäi sekunnin päähän, mutta tässä SM- ja EM-uintien välissä on ollut hieman terveydellisiä haasteita. Rioon kun saadaan kaikki kuntoon, niin sitten voi odottaa oikeasti vielä hyvää aikaa, 25-vuotias Latikka kertoi.

Latikan mitali on jo Suomen kolmas Funchalin EM-uinneissa. Leo Lähteenmäki ui hopeaa 50 metrin vapaassa ja Meri-Maari Mäkinen hopeaa 200 metrin sekauinnissa. Suomella on Rion paralympiauinteihin 3 maapaikkaa (2 miestä, 1 nainen), joukkuetta ei ole vielä valittu.

Tulospalvelu

M 100 m SU S13 EM-finaali

1) Ihar Boki BLR 56,81

2) Iaroslav Denysenko UKR 59,61

3) Antti Latikka FIN 1.03,59