31 uimaria Färsaarille mestaruutta puolustamaan

#UUTINEN #UINTI 8.11.2019

Lyhyen radan Pohjoismaiden mestaruusuinnit kisataan Färsaarilla samaan aikaan, kun kotimaassa käydään Ikäkausimestaruusuinteja Vaasassa, eli marras-joulukuun vaihteessa. Kilpailuihin on valittu 15 nuorta ja 15 aikuista.

Viime vuonna Suomi isännöi PM-uinteja Oulussa. Näistä kisoista on paljon puolustettavana, sillä aikuisten ja vammaisuinnin pistevoitot jäivät Suomeen, nuorissa Suomi oli kolmas. Vammaisuintisarjaa ei ole tänä vuonna mukana, nuorten sarjat ovat tytöt 13-16 vuotta ja pojat 14-17 vuotta. Perinteisten Pohjoismaiden lisäksi kisoissa ovat mukana myös Latvia, Liettua ja Viro.

Färsaarten Torshavnissa PM-uinnit kisattiin viimeksi vuonna 2013. Tuolloin Suomi sai yhteensä 25 mitalia ja oli nuorten pistekisan neljäs ja pre-senioreiden pisteissä kolmas. Gundadalin uimahallissa Torshavnissa on 6-ratainen 25 metrin allas ja kolmipäiväisissä kisoissa uidaan aamuisin alkuerät ja iltaisin finaalit.