Suomesta suuri joukkue Tukholmaan

#UUTINEN #UINTI 4.4.2024

Ida Hulkko Speedo Helsinki Swim Meetissä. Kuva: Teemu Moisio

Uinnin kansainvälinen kilpailukausi jatkuu tällä viikolla Tukholmassa, kun suuri joukko suomalaisuimareita suuntaa Swim Open Stockholm -kisoihin. Kilpailut käydään 5.–8. huhtikuuta Eriksdalsbadetissa Tukholmassa.

Tukholman kilpailu on ollut jo useamman vuoden ajan suomalaisuimareiden kisakalenterissa ja myös suomalaisseurat suuntavat sinne Speedo Helsinki Swim Meetin jälkeen. Stockholm Openissa nähdään yli 850 urheilijaa 25 eri maasta. Tukholmassa tarjolla on täysi olympiaohjelma.

Suomesta kilpailuihin on ilmoittautunut yhteensä 78* uimaria, joista 21 kuuluu A- ja B-maajoukkueeseen, 18 nuorten maajoukkueeseen sekä seurauimareita on yhteensä 39.

A-maajoukkue
Ronny Brännkärr, TaTU
Ida Hulkko, TaTU
Davin Lindholm, HSS
Ari-Pekka Liukkonen, Aalto
Fanny Teijonsalo, Cetus

Tatu Tampereen Ronny Brännkärr nähtiin viime viikonloppuna Speedo Helsinki Swim Meetissä. Uimarille jäi kilpailuista hyvä fiilis, vaikka oma tulostaso ei ollut ihan huipputasolla.

– Oli kiva kilpailla taas. Lähden Tukholmaan tutkimusmatkailijafiiliksellä katspmaan sainko Helsingissä vielä kroppaa auki. Tavoitteena on parantaa Helsinki Meetin tuloksista, Brännkärr sanoo.

Samaa seuraa Brännkärrin kanssa edustava Ida Hulkko lähtee seurakaverinsa tavoin innolla kohti Tukholmaa.

– Vähän hidastaa Helsingin jälkeinen flunssa, mitä vastaan olen taistellut nyt pari päivää. En anna sen silti haitata ja tavoitteena on lähteä parantamaan ennen kaikkea 100 metrin rintauintia Helsingistä, Hulkko toteaa.

Joukkueenjohtajana kisareissussa toimii Marjoona Teljo. Valmentajina Marko Malvela (A-MJ), Jere Jännes (A-MJ), Ari Palve (NMJ), Hanna Paatos (NMJ), Petri Hirvonen (B-MJ), Anttoni Laitinen (B-MJ) sekä Aleksi Rajansuo (B-MJ).  Joukkueen fysioterapeuteiksi on nimetty Teemu Leinonen sekä Kati Toivonen.

Joukkueenjohtaja Marjoona Teljo odottaa erityisesti nuorten esiinmarssia onnistuneen Helsinki Swim Meetin jälkeen. Nuorten EM-uinteihin saatiin Helsinki Swim Meetissä kolme uutta uimaria.

– Meiltä lähtee Suomesta jälleen iso joukkue, kun nuorten maajoukkue, Bmaajoukkue sekä A-maajoukkueuimarit lähtevät tsekkaamaan kevään kuntoa Tukholmaan. Odotukset kaikilla ovat varmasti kovat Tukholmaan ja uskon, että kevään hyvä harjoittelu kantaa siellä hedelmää, Teljo sanoo luottavaisena.

Kaikki Stockholm Openista
Aikataulu
LiveTiming
Katso kisoja suorana (maksullinen)

*muutokset joukkueessa ovat mahdollisia.