Laura Lahtinen lähellä EM-mitalia myös rintauinnissa

#UUTINEN #UINTI 5.7.2019

Nuorten EM-uintien kolmas kisapäivä tuotti Laura Lahtiselle neljännen sijan 200 metrin rintauinnissa. Lahtinen hurjasteli heittämällä uuden nuorten Suomen ennätyksen 2.26,89 parantaen peräti 1,41 sekuntia Noora Laukkasen nimissä vuodesta 2009 ollutta nuorten SE-aikaa.

– Aika yllätys se oli, melkein kuusi sekuntia lähti omasta ennätyksestä pois näiden kisojen aikana. Ensimmäinen satanen tuli tosi rennosti, ja viimeisellä viisikymppisellä lähdettiin kilpailemaan, matka loppui vähän kesken, mutta ei se haittaa, Lahtinen tuumi.

Hän jäi vain 0,35 sekuntia pronssia uineesta Brittien Kayla Van Der Merwestä. Kisan loppu oli jälleen Lahtisen vahvuus, viimeinen altaanmitta oli hänellä toiseksi nopein koko finaalijoukosta.

Laura Lahtisella on nyt nimissään kaikki pitkän altaan rintauinnin nuorten SE:t, 50, 100 ja 200 metriä. Samalla hänestä tuli 200 metrillä Suomen toiseksi nopein naisrintauimari Jenna Laukkasen jälkeen. Laukkasen edellisissä olympialaisissa uimaan Suomen ennätykseen on matkaa enää 1,75 sekuntia.

Perjantai-iltana Kazanin altaassa nähtiin myös Swimming Jyväskylän Mia Pentti. Hän selvitti aamun alkukilpailuissa tiensä 50 metrin selkäuinnin välieriin, ja sijoittui semifinaalien 15:nneksi ajalla 29,67. Finaalikahdeksikkoon vaadittiin 28,73.