Vesipallon miesten mestaruus Turkuun

#UUTINEN 11.5.2015

Miesten vesipallon mestari ratkottiin sunnuntaina Pirkkolassa Helsingissä. Turkulaiset voittivat ottelusarjan Uintiseura Kuhia vastaan 3-1 ja veivät pokaalin Turkuun varmoin ottein. Neljäs finaali päättyi 18-11 turkulaisten voittoon.

Turun Uimarit sai tiivistettyä puolustuksensa viimeisessä ottelussa. Erityisesti Turun maalivahti Emil Pietilä pelasi vakuuttavan ottelun. Vastaavasti Kuhien tehot hyökkäyksissä ei ollut samalla tasolla kuin aikaisemmissa otteluissa. Syynä lienee ollut Antti Kasvion poissaolo, joka vaikutti varsinkin hyökkäyksissä, mutta myös puolustuksessa. Kuhien tiivis puolustusryhmittymä piti turkulaisten sentterit, maalin edustapelaajat, hyvin kurissa, mutta vastaavasti mahdollisti hyvät heittopaikat Maxim Strontseville ja Jani Raitaselle, jotka tekivät yhteensä 12 maalia.

Ottelu oli varsin lämminhenkinen, jollainen se on ollut viimeiset vuodet näiden joukkueiden kohdatessa toisensa ratkaisuotteluissa. Katsomossa riitti tunnelmaa kannustusjoukkojen hurratessa omille joukkueilleen.

Ottelun tilastot ja tapahtumat löytyvät Torneopalista.