Vahvoja näyttöjä kesän arvokisoihin

#UUTINEN 10.3.2014

Nuoret uimarit kunnostautuivat viime viikonloppuna tulevan kesän kansainvälisten arvokilpailujen tulosrajojen jahtaamisessa. Aikuisten EM-uintien listalle tuli kaksi uutta nimeä.

Kesän 2014 uinnin kansainvälisten arvokilpailujen näyttötilanne on päivitetty uinnin Aikarajat-sivulle.

Heinäkuun 9.-13. Dordrechtissa kisattaviin nuorten EM-uinteihin on tähän mennessä saavuttanut tulosrajan kuusi uimaria. Reilu viikko sitten Vantaalla Mikkelin Uimaseuran Ida Hulkko ui 50 metrin rintauinnin ennätyksekseen 33,19 ja saavutti A-rajan reilun kahden kymmenyksen turvin.

Viime viikonloppuna Espoossa puolestaan Vuoksen Uimaseuran Moona Koski kauhoi 200 metrin rintauinnin A-rajan tuloksella 2.37,83. Cetuksen tyttötrio Sohvi Nenonen, Adelia Spångberg ja Aino Otava olivat kotialtaassaan myös aikarajavauhdissa, Nenonen ui B-rajan 400 metrin sekauinnissa, Spångberg B-rajan ja Otava A-rajan 1500 metrin vapaassa. Dordrechtiin rajat ovat hallussa myös Roosa Mörtillä.

Aikuisten EM-uinnit kisataan elokuun 18. päivä alkaen Berliinissä, ja viime kesän Barcelonan MM-altaassa rikottiin jo monia kovia tulosrajoja Berliinin EM-kisoja ajatellen. Neljällä miesuimarilla ja viidellä naisuimarilla on viime kesän tuloksilla A-raja rikottuna. Lisäksi listoilla on viisi nuorta uimaria Pre-senior-aikarajoilla.

Kortetjärvi ja Silventoinen uusia nimiä EM-rajoissa

Viime viikonloppuna kovia tuloksia uitiin Tukholmassa ja Espoossa. Ruotsin GP-sarjan toisessa osakilpailussa Eetu Piiroinen kellotti ensi kesän EM-uintien Pre-senior-rajat 400 ja 800 metrin vapaassa. 800 metrillä Piiroisella oli raja jo viime kesän nuorten EM-kisoista, mutta nyt näyttö parantui lukemiin 8.12,45. 400 metrillä granilaisen ennätys koheni liki sekunnilla aikaan 3.57,32.

Tukholmassa naisten 400 metrin sekauinnissa onnistui myös Raision Urheilijoiden Hilla Kortetjärvi. Hän petrasi ennätystään lähes viisi sekuntia aikaan 4.57,94 ja saavutti Berliinin EM-uintien Pre-senior-rajan reilulla sekunnilla. Raisiolainen sijoittui kakkoseksi Ruotsin Jaqueline Hippin (4.55,25) jälkeen.

Espoon Cetus Games -kisoissa juuri Lappeenrannan Uimareihin vaihtanut Johanna Silventoinen oli myös hyvässä iskussa. Viime kesän nuorten EM-edustaja rikkoi Berliinin Pre-senior-rajan 50 metrin perhosessa. Tähän asti Punkaharjun Urheilijoita edustanut Silventoinen paransi ennätystään komeasti viime keväisestä 28,50:stä 27,64:ään ja saavutti EM-rajan sadasosasekunnin turvin.

Arvokisarajojen saavuttaminen ei yksinään ole kuitenkaan tae lopulliseen joukkuevalintaan. Tulevan kesän arvokisarajoissa on nyt myös kriteerit tuloskunnolle kisapaikan varmistamiseksi. Tuloskunnon seurannasta vastaa uinnin päävalmentaja Bo Jacobsen.


Swedish Grand Prix 2 tulokset 

Cetus Games tulokset 

Henkilöt

Ida Hulkko