Vahtola päätti mittavan hyppyuransa

#UUTINEN 28.6.2012

Uimahyppääjä Ville Vahtola on päättänyt lopettaa aktiivisen uimahyppyuransa. Vahtola kypsytteli päätöstään helmikuun maailmancup-kisoista asti.

Ville Vahtolan viimeiseksi arvokisaksi jäi Shanghain MM-hypyt. Kuva: Agentur Diener

Ville Vahtola, 30, on päättänyt lopettaa pitkän uimahyppyuransa. Vahtola karsiutui helmikuussa Lontoon olympialaisten uimahypyistä, eikä ole löytänyt motivaatiota jatkaa aktiivista kilpauraansa.

"Se oli suuri pettymys, josta ei oikein ole toivuttu vieläkään. Olen yrittänyt kyllä treenata, mutta sellaista kipinää ei ole enää syttynyt, siksi jätin toukokuun EM-kisatkin väliin", Vahtola kuvaili.

Koko uransa Vantaan Uimareita edustanut Ville Vahtola kisasi ensimmäisen aikuisten arvokisansa jo vuonna 2000 Helsingin EM-kisoissa. Sen jälkeen hän on edustanut Suomea joka vuosi vuorotellen MM- ja EM-uimahypyissä, viimeisimpänä Shanghain MM-kilpailuissa kesällä 2011.

Parhaimpana saavutuksena Vahtolalla on viides sija vuoden 2006 EM-kisoista kolmen metrin parihypyissä Joona Puhakan kanssa. Henkilökohtaisista kisoista paras menestys on vuoden 2011 EM-hyppyjen kolmen metrin finaalin 12. sija.


Lue lisää Ville Vahtolan urasta seuraavasta Uinti-lehdestä 27. heinäkuuta.