Turun Uimarit SM-pronssille kotialtaassa

#UUTINEN 21.4.2017

Turun Uimarit määräsi tahdin miesten pronssiottelussa Turun Impivaarassa perjantaina. Kuhat joutui pelaamaan yli 12 minuuttia ennen ensimmäistäkään maalia.

Turun Uimareiden Jani Raitanen tehtaili pronssiottelussa komean seitsemän maalin saldon (arkistokuva). Kuva: Jussi Salminen

Miesten vesipallon SM-pronssista pelattiin perjantai-iltana Turun Impivaaran uimahallissa. Viime keväänä Suomen mestaruutta juhlinut Turun Uimarit päätti kautensa pronssijuhliin. TU kaatoi pronssiottelussa helsinkiläisen Uintiseura Kuhat selvin luvuin 14–7.

Mika Wikströmin ja Mikael Sibeliuksen luotsaama TU karkasi heti ottelun alussa helsinkiläisiltä. Ensimmäinen kahdeksanminuuttinen päättyi turkulaisten 6–0 johtoon, ja TU ehti nakuttaa peräti kahdeksan maalia, kun Kuhat maalasi avausosumansa toisen erän puolivälissä. Kotijoukkueen maalinteossa kunnostautuivat erityisesti Jani Raitanen yhteensä seitsemällä osumalla sekä Raul Perian neljällä maalillaan. Vajaalla vaihtopenkillä pelanneen Kuhien konkarit Kim Jernmark ja Teppo Lehtinen olivat ainoat joukkueessaan kahdesti maalia tuulettaneet pelaajat.

Miesten SM-finaalit alkavat lauantaina Helsingin Pirkkolassa, kun runkosarjan voittanut Stadin Kuhat kohtaa Espoon Cetuksen klo 17.30. Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa.