Tiia Kivelä hyppäsi lauantain tuplamestariksi

#UUTINEN 1.12.2012

Uimahyppyjen PM-kisat ovat edenneet jo yli puolivälin Turussa. Suomi on mitalitaulukon piikkipaikalla ennen viimeistä kilpailupäivää sunnuntaina.

Tiia Kivelä onnistui erinomaisesti lauantain yhteensä 14 metrin ponnahduslaudan kisahypyssään. Kuva: Jussi Salminen

Suomen nuoret ja aikuiset ovat hypänneet jo yhteensä 22 PM-mitalia Turun Impivaarassa järjestettävissä kisoissa. Mitaleista kymmenen on kultaisia, seitsemän hopeisia ja viisi pronssisia. Suomen jälkeen tulevat Norja, Tanska ja Ruotsi.

Lauantain hienoimmista suorituksista vastasi 17-vuotias Tiia Kivelä. Hän voitti lauantaina metrin ponnahduslaudalla sekä A-tyttöjen että naisten kilpailun. Kivelä teki molemmissa kisoissa ennätyspisteensä, tyttöjen sarjan yhdeksän hypyn kisassa 397,80 pistettä ja naisten sarjan viiden hypyn kisassa 242,80 pistettä.

”Kyllä ne oli melkein täydelliset kisat, en ole koskaan aikaisemmin saanut ysiä pisteissä. En oikein osannut odottaa näin hyviä tuloksia”, Kivelä häkeltyi.

Naisten kisassa Suomeen tuli kaksoisvoitto, kun Taina Karvonen oli toinen reilut 17 pistettä Kivelän perässä. Kivelä saavutti pisteillään myös ensi vuoden aikuisten EM-kisojen A-rajan.

Naisten kolmen metrin parihypyissä Suomen Taina Karvonen ja Iira Laatunen ottivat jo kolmannen perättäisen Pohjoismaiden mestaruutensa. Pisteitä kertyi 243,27.

”Yhdessä hypyssä tehtiin pieni virhe, siinä alkoi vähän jännittämään, että näinkö tulevat ruotsalaiset ohi, mutta onneksi hekään eivät hypänneet täydellisesti, niin oli siinä kuitenkin parikymmentä pistettä eroa”, Taina Karvonen kertasi.

Kisat jatkuvat sunnuntaina kahdeksalla lajilla. 

PM-uimahyppyjen tulokset 

Valokuvia kuvagalleriassa 

Kisatunnelmia Facebookissa: www.facebook.com/NordicDiving2012