Suomalaisille mitaleja jenkkien masterseissa

14.5.2018

Indianapolisissa kisattiin viime viikonloppuna Yhdysvaltain mastersmestaruuksista lyhyellä jaardin radalla. Patricia Aschan ja Tuomas Kiviluoma pitivät yllä suomalaisvärejä varsin menestyksekkäästi.

Yhdysvaltain mestaruuskisoissa nuorin masterssarja on suomalaisesta käytännöstä poiketen jo 18–24-vuotiaille ja tämän jälkeen totuttuun tapaan viiden ikävuoden välein. Oaklandin yliopistossa opiskelleet suomalaisuimarit Patricia Aschan ja Tuomas Kiviluoma innostuivat mukaan Indianapolisin mestaruuskisoihin, jotka kisattiin 25 jaardin radalla, ja tuloksena oli yhteensä kuusi kultamitalia ja yksi hopea.

Nuorimmassa ikäsarjassa kilpaillut Aschan voitti kaikki neljä lajiaan. Hän starttasi kaikilla sekauintimatkoilla, sekä 200 jaardin rintauinnissa. Rintauinnissa raisiolaistaustainen Aschan pääsi lähimmäs omaa jaardin altaan ennätystään ajalla 2.17,90.

Vuosi sitten Oaklandista valmistunut ja Yhdysvalloissa sittemmin työllistynyt Kiviluoma ui kaksi kultaa ja hopean 25–29-vuotiaiden sarjassa. Mestaruudet tulivat 50 ja 100 jaardin perhosissa. 100 jaardin sekauinnissa kultamitali karkasi vain alle kolmella kymmenyksellä.

Kisasivut