Suomalaishyppääjät jäivät jatkosta Madridissa

#UUTINEN 19.2.2011

FINA Diving Grand Prix 2011 käynnistyi viikonloppuna Espanjan Madridissa. Kolme suomalaista osallistuu kuusiosaisen Grand Prix'n ensimmäiseen osakilpailuun.

Kolmen metrin ponnahduslaudoilla suomalaiset jäivät ilman FINAGP:n välieräpaikkoja. Naisten kisassa Iira Laatunen hyppäsi 21. sijalle pistein 218,60. Taina Karvonen oli heti Laatusen jälkeen 22. tuloksella 212,85. Finaalissa voittajaksi hyppäsi tuloksella 357,45 Kanadan Jennifer Abel.
12 parhaan joukkoon välieriin vaadittiin vajaat 267,70 pistettä. Karvonen voitti viikko sitten Helsingissä hallimestaruuden tuloksella 241,15 ja Laatunen otti pronssia pistein 211,45.

Naisten kerroshypyissä Laatunen hyppäsi 13. sijalle jääden vaivaiset puoli pistettä 12 parhaan joukosta ja semifinaalista. Saaliina oli 253,75 pistettä.

Miesten kolmen metrin kisassa Ville Vahtolan sijoitus oli 20:s. Hän hyppäsi pisteet 363,70, kun semifinaaliin vaadittiin reilut 22 pistettä enemmän. Viikko sitten Helsingissä Vahtola saavutti tuloksen 375,55.