Simmiksen naiset mestareiksi ohi Plaanin

#UUTINEN #UINTI 5.5.2019

4x50 metrin SM-viestit jatkuivat sunnuntaina Tampereella sekauinnin merkeissä. Sekä miesten että naisten mestaruudet matkasivat pääkaupunkiseudulle.

Kuva: Jussi Salminen

Naisten 4x50 metrin sekauintiviestissä Suomen mestariksi vaihtui Helsingfors Simsällskap. Kampuksen Plaani sai tänä keväänä hopeaa, mutta saa edelleen pitää Suomen ennätyksensä. Mestaruuteen sunnuntaina uinut Simmiksen joukkue Vilma Ruotsalainen (selkää), Hanna Kareinen (rintaa), Kaisla Kollanus (perhosta) ja Laura Lahtinen (vapaata) jäi voittoajallaan 1.55,23 vain 0,18 sekuntia Plaanin viime keväisestä Suomen ennätyksestä. Mitalit ratkottiin suhteellisen selvin marginaalein Plaanin jäädessä voitosta 0,79 sekuntia ja Uinti Tampereen jäädessä hopeasta 1,06 sekuntia.

Miesten lyhyessä sekauintiviestissä nähtiin paljon tuimempi mestaruustaisto. Cetus Espoo onnistui mestaruutensa puolustamisessa, kun Ari-Pekka Liukkosella oli kunnia tuoda joukkueensa voittajana maaliin vain 0,23 sekuntia ennen TaTU Tampereen ankkuria Tony Erikssonia. Liukkonen nosti espoolaiset viimeisellä altaanmitalla neljänneltä sijalta mestaruuteen vapaauinnin osuusajallaan 21,67. Cetuksen joukkueessa selkää ui Roni Kallström, rintaa Miika Pentti ja perhosta Sergei Kuznetsov. Pronssia pokkasi Oulun Uinti 0,67 sekunnin erolla tamperelaisiin.

Tampereen avoimien mestaruusuintien yhteydessä oli jaossa 4x50 metrin viestien Suomen mestaruudet. Kaikki neljä mestaruutta menivät eri seuroille. Lauantain vapaauintiviesteissä voiton otti miehissä TaTU Tampere ja naisissa Kampuksen Plaani.