Saukottaret uusivat mestaruutensa, pronssi Poriin

#UUTINEN 14.3.2010

Vesipallon naisten Suomen mestaruus ratkesi sunnuntaina Jyväskylässä pelatussa Jyväskylän Saukkojen ja Kuopion Uimaseuran välisessä toisessa finaaliottelussa.

Mestarista ei ollut epäselvyyttä, sillä Saukot voittivat molemmat finaalit selvin numeroin. Lauantaina tulos Kuopiossa oli 4-11 Saukkojen hyväksi, ja mestaruus sinetöityi sunnuntaina kotialtaassa numeroin 12-7.

- Lauantain peli oli selkeämpi, Kuopio oli sisuuntunut eilisestä ja oltiin melkeinpä hätää kärsimässä tänään, Jyväskylän Saukkojen naisjoukkueen valmentaja Marko Perälä kertoi tuoreeltaan mestaruuden ratkettua.

Sunnuntain ottelussa Saukkojen pelastukseksi koitui erinomainen kolmas erä, jonka se voitti maalein 5-2. Kaksi ensimmäistä erää olivat tasaisia, ja jyväskyläläisille vaikeita.

- Kolmannessa erässä saatiin pari hyvää maalia, ja siitä se alkoi kulkemaan. Neljäs erä oli sitten jo iloista pelaamista, Perälä jatkoi.

Mestaruus oli Saukoille toinen perättäinen. Kauteen lähdettiin valmistautumaan jo hyvissä ajoin viime kesänä, tavoitteena oli mestaruuden uusiminen.

- Kausi sujui suhteellisen helposti, treenasimme hyvin ja motivaatio oli korkealla. Joukkue on nuori, keski-ikä on siinä 17 kieppeillä, valmentaja kehui joukkuettaan.

Uudesta mestaruudesta ammennetaan motivaatiota tulevaan, laakereille ei jäädä lepäilemään, varsinainen mestaruusjuhlakin siintää vasta lähitulevaisuudessa.

- Tänään käydään porukalla syömässä. Pari viikkoa pidetään lomaa, ja sitten treenataan vielä hyvän aikaa kevään mittaan, Perälä kertoi.

Naisten finaalit

KuUS - JySa 4-11 (0-3, 1-2, 1-4, 2-2)

JySa - KuUS 12-7 (2-1, 3-3, 5-2, 2-1)

Jyväskylän Saukot Suomen mestari 2010 voitoin 2-0.

Mestaruuden uusiminen maistui nuorelle Saukkojen joukkueelle.

Kuva:Mikko Pirttimäki

Pronssi kääntyi Poriin


Lauantaina pelattiin naisten SM-sarjan pronssiottelu Helsingin Pirkkolassa. Vastakkain olivat Helsingfors Simsällskap ja Porin Sentterit. Tasaisesti finaalipaikasta kuopiolaisten kanssa taistellut HSS lähti pronssiotteluun hienoisena ennakkosuosikkina