Saukoille pronssia, Uinti Tampere johdossa

#UUTINEN 9.5.2016

Vesipallon naisten SM-finaalit käynnistyivät viime viikonloppuna. Viime kevään finaalipari kohtasi nyt pronssiottelussa. Uinti Tampere johtaa puolestaan Turun Uimareita vastaan pelattavaa finaalisarjaa voitoin 2–0.

Kuva: Heikki Moisio

Äitienpäiväviikonloppuna aloitettiin naisten vesipallon SM-sarjan finaalipelit ja pelattiin pronssiottelu. Vuosia jatkunut Jyväskylän Saukkojen ja Porin Senttereiden vuorottelu SM-sarjan kärjessä koki tänä vuonna muutoksen kun finaalipariksi päätyivätkin Turun Uimarit ja Uinti Tampere.

Ensimmäinen, Turussa pelattu finaali päättyi Tampereen voittoon Turusta 9 – 12. Tampereen vahva 2 – 6 aloitus ensimmäisessä erässä riitti, eikä kotijoukkue pystynyt tasoittamaan peliä vaikka maaleja syntyikin enemmän pelin loppua kohden. Äitienpäivänä Tampereella pelattu toinen finaali päättyi niin ikään UiTan voittoon 16 – 7, ja vaikka vierasjoukkue TU aloittikin maalin teon tehokkaammin kuin lauantain finaalissa, eivät vierasjoukkueen tehot riittäneet haastamaan Tamperetta. Suomen mestaruus on siis katkolla Tampereelle. Kolmas finaali pelataan Turussa lauantaina 14.5.

Lauantaina 7.5. pelattiin Jyväskylässä myös naisten vesipallon SM-sarjan pronssiottelu JySa vastaan Sentterit. Ottelu alkoi vahvasti Senttereiden kannalta, mutta kolmannen erän jälkeen Saukot meni reilusti ohi vierasjoukkueesta. Pronssiottelu päättyi Saukkojen voittoon 16 – 7.

Myös BSM -sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Kuopion Niiralassa sekä Oulun uimahallissa. Sarjassa on turnauksia kolmena toukokuun viikonloppuna peräkkäin, ja finaalit pelataan 28.–29.5.