Sää suosi ulkoaltaan Rollo-uinteja

#UUTINEN 12.6.2017

Viikonloppuna kisatut Rollo-uinnit vietiin läpi erinomaisissa olosuhteissa Hyvinkäällä Sveitsin maauimalassa. Kisaennätyksiä paranneltiin kahdeksan kertaa.

Aurinkoinen kesäsää tarjoili Rollo-uinneille huippuolosuhteet Hyvinkään ulkoaltaalla. Kuva: Jussi Salminen

Lähes 950 uimaria otti osaa perjantaista sunnuntaihin kisattuihin Rollo-uinteihin Hyvinkäällä. 10–13-vuotiaiden kauden pääkilpailu järjestettiin jo 31. kertaa, ja nyt Rollot palasivat synnyinsijoilleen, sillä ensimmäiset käytiin vuonna 1987 juuri Hyvinkäällä.

Hyvinkään Uimaseura oli panostanut järjestelyihin, ja olosuhteet kilpailijoille olivat erinomaiset. Sveitsin uimahallin puolelta löytyi riittävästi verryttelytilaa ja ulkoaltaan äärellä oli katetut kokoontumispaikat. Kilpailut myös striimattiin, jolloin niitä pystyi seuraamaan suorana videokuvan välityksellä.

73 seuraa otti osaa kisoihin, ja monet seurat olivat varautuneet erinomaisesti maauimalaolosuhteisiin omine telttoineen ja huoltojoukkoineen. Sää suosi ulkoaltaalla käytyjä kisoja, vain päätöspäivänä saatiin vartin pituinen sadekuuro, eikä tuulikaan puhaltanut liian voimakkaasti lämpöisessä, pääosin puolipilvisessä ja aurinkoisessa säässä. Tunnelma Rollo-uinneissa oli loistava, siinä suhteessa Rollot olivat taas koko kansallisen uintikauden huipentuma, kun kaikki kilpailijat tsemppasivat äänekkäästi toisiaan.

AUi nousi viime vuoden 7. sijalta voittajaseuraksi

Kilpailijat olivat onnistuneet viimeistelemään esiin Hyvinkäälle kauden parhaan kuntonsa. Rollo-uintien kilpailuennätyksiä tehtailtiin kahdeksan. Aurajoen Uinnin 10-vuotias Mirelle Hirsiniemi nousi ennätyskuningattareksi saavuttamalla peräti kolme kisaennätystä. ÅSK:n 11-vuotias Ellen Kaituri onnistui parantamaan Rollo-ennätystä kahdesti.

Aurajoen Uinti keräsi Rollo-uintien parhaat seurapisteet, 235, ja otti pistetaulukon voittona Silja-maljan sitä hallineelta ÅSK:lta. AUi:n takana pistetaulukossa oli hyvin tasainen kamppailu, Lahden Uimaseura, Cetus Espoo ja ÅSK mahtuivat neljän pisteen sisään.

Mitalitaulukossa ensi kesän Rollo-isäntä, Lahden Uimaseura, näytti kyntensä ja vei kärkipaikan 9 kullalla, 3 hopealla ja 2 pronssilla. Kakkoseksi sijoittunut Aurajoen Uinti kahmi kuitenkin enemmän mitaleita, peräti 19, mutta yhden kullan vähemmän kuin Lahti.

Rollo-tapahtuma jatkuu Hyvinkäällä maanantaista keskiviikkoon Rollo-leirin tohinalla.

Rollo-uintien pisteet, mitalit ja ennätykset kisasivulla 

Valokuvia kuvagalleriassa