Roosa Kanerva hyppäsi melkein mitaleille!

#UUTINEN 19.6.2015

Uimahyppyjen toisen kilpailupäivän ainoa suomalainen Bakussa oli Roosa Kanerva metrin ponnahduslaudalla. Hän täräytti kovat ennätyspisteet uransa toistaiseksi kovimmassa paikassa.

Roosa Kanervan voltit pyörivät vinhasti Bakun illassa. Kuva: Jussi Salminen

Roosa Kanervan fiilikset Olympiakomitean YouTube-kanavalla!

Vantaa Divingin uimahyppääjä Roosa Kanerva aloitti Bakun Euroopan kisansa perjantaina metrin ponnahduslaudan alkukilpailulla. Kanerva hyppäsi tasaisen laadukkaan sarjan ja sijoittui 29 hyppääjän joukossa 11:nneksi pistein 356,10. Aamun sarja oli tasainen lukuunottamatta yhdeksättä ja viimeistä hyppyä.

Illan finaalissa Kanerva oli liekeissä, hän petrasi sijoitustaan neljä pykälää päätyen seitsemänneksi. Hänen tulos todella tiukassa finaalissa oli uusi ennätys 381,15 ja uupui vain 7,3 pistettä pronssimitalista.

– Olihan se aika jännittävää lähteä ensimmäistä kertaa finaaliin, mutta hyvin se meni. Viimeisenkin hypyn sain nyt pystyyn ja parannettua sitä aamusta. Ennätyskin parani viidellä pisteellä, tosi tyytyväinen olen, Kanerva kertoi.

Kahdesti nuorten EM-kilpailuissa ja kerran nuorten MM-kilpailuissa edustanut Vantaa Divingin Kanerva ylsi nyt ensimmäistä kertaa finaaliin. 16-vuotiaana hänellä on vielä kaksi vuotta jäljellä nuorten sarjoissa, ja Bakun finaalissa edelle livahti vain yksi samanikäinen.

Tytöt (14–18 vuotta) 1 m ponnauhduslauta NEM-finaali: