Nuorten EM-rajat paukkuivat perjantaina

#UUTINEN 25.4.2015

Torstaista sunnuntaihin Dresdenissä kisattava kansainvälinen juniorikisa tuotti perjantaina suomalaisille tukun nuorten EM-kisarajoja. Nähtiinpä myös jo yksi ennakkoon annettu nuorten MM-näyttökin.

Ellen Sirkka Dresdenin kisa-altaalla. Kuva: Satu Uusitalo

Saija Paavola jatkoi upeita suorituksia kovatasoisessa International Diving Youth Meeting -kilpailussa Saksan Dresdenissä. 14-vuotias helsinkiläinen korotti päivän aikana kahdesti omaa ennätystään B-tyttöjen kerroshypyissä. Uudet ennätyspisteet ovat 296,10. Näihin pisteisiin ei kukaan suomalainen B-ikäinen tyttö ole aiemmin yltänyt. Saijan sijoitus finaalissa oli 11:s. Voiton vei Japanin Sayaki Mikami huippupistein 368,85 ennen Venäjän Valeria Belovaa.

Sekä alkukilpailun että finaalin pisteet ylittävät kirkkaasti nuorten EM-kisojen A-valintarajan ja lisäksi myös vuoden 2016 nuorten MM-kilpailuiden A-valintarajan. Uimahyppyjen B-ikäluokan EM-kilpailut, joihin Saija on jo valittu edustamaan Suomea, kisataan kesäkuussa Moskovassa. Nuorten MM-kilpailuiden näytöt annetaan virallisesti vasta ensi vuonna, mutta Saijan lahjakkuudesta ja potentiaalista kertoo kuitenkin paljon se, että valintaraja ylitetään jo 1½ vuotta ennen itse kilpailua.

Nuorten EM-valintaraja saavutettiin lisäksi tyttöjen parihypyissä, vaikka Saija ja Roosa Kanerva eivät yltäneet aivan viime viikon ennätyspisteisiinsä Amsterdamin kisasta. Tytöt sijoittuvat tuloslistalla 6. sijalle.

Myös Juho Junttila ylitti A-poikien metrin laudalla NEM-rajan.


Tulospalvelu