Nea Hannula kisamatkalla New Yorkissa

#UUTINEN 3.7.2015

Nea Hannula ui neljänneksi kansainvälisessä seurassa Yhdysvalloissa.

Suomen nelihenkinen tiimi, johon kuului urheilija Nea Hannula (Cetus Espoo), valmentaja Iris Lucenius, joukkueen johtaja Mira Helmiö ja tuomari Venla Manninen, suuntasivat 24.5.2015 US Synchro Open kilpailuihin New Yorkiin, Long Islandin saarelle. Myöhemmin kisapaikalle saapui vielä kilpailuihin kutsuttu kansainvälinen tuomaritarkkailija Ulla Lucenius.

Pitkistä passintarkastusjonoista selviytymisen jälkeen pääsimme hotellille. Illallista jouduttiin etsimään kävellen hyvä tovi. Samalla kävi selväksi, miksei hotellin vastaanotosta suositeltu kävellen liikkumista; kävelytiet päättyivät kuin seinään ja vilkkaasti liikennöityjä monikaistaisia katuja joutui ylittämään juosten.

Uimahalli tarjosi hyvät puitteet kilpailulle. Kisa-alueen ollessa rajattuna 25x30 metriä alueeseen tilaa jäi vielä erilliselle jäähdyttely alueelle 50 metrisen altaan päädyssä. Samoin erillinen hyppyallas tarjosi jatkuvasti käytössä olevan verryttelyalueen.
- Verra-alue oli hyvä, mutta myös pakollinen, sillä allasvesi oli niin jäätävän kylmää, että kisasuoritukseen keskittyminen siinä oli jo haasteellista, Nea totesi.
Jojona toiminut Mira puolestaan harmitteli informaatiokatkoksia kisajärjestelyissä.

Aruba, Chile, Costa Rica, Kiina, Meksiko, Peru, Ukraina, USA, Uzbekistan ja Venezuela kilpailivat juniori ja seniorisarjat sisältäneissä nelipäiväisissä kisoissa 27.-30.5. Näiden lisäksi USAsta ja Kanadasta oli useita eri seuroja edustettuina.

Suomen taitouimari Nea sija oli seniorsarjassa 4. Vapaaohjelman pisteet nousivat finaaliuinnilla alkukilpailusta ja yhdessä teknisen ohjelman pisteiden kanssa pisteitä kertyi 141.1356. Nea esitti ensimmäistä kertaa kansainvälisissä kilpailuissa tälle kaudelle tehdyn Chicago-musikaalin "All that jazz" kappaleeseen koreografioidun teknisen ohjelmansa.
-  Esiintyminen musiikin tahtiin tuntui luontevalta. Teknisiin osioihin jäi tosin vielä parannettavaa. Vapaaohjelma on tuttu viime kaudelta ja se sujui thrusteja lukuunottamatta paremmin, kommentoi Nea suoritustaan.

Kovatasoisin kisa käytiin seniorsarjan duoissa. Siinä mitalistit olivat tuttuja muun muassa viime MM-kilpailuista. Paitsi uimarit ja valmentajat, myös tuomarit jännittivät kisoja. Venlalle nämä olivat toiset kansainväliset kilpailut tuomarin ominaisuudessa.
- Oli pulssia nostattavaa tuomaroida etenkin juuri Olympialaisiin paikan varmistaneita ukrainalaisia sekä MM-mitalejakin saaneita kiinalaisia, kertoi Venla kilpailun jälkeen.

Kilpailun päätteeksi oli ilmoitettu pidettäväksi gaala esitys, jossa uimarit saavat esittää rekvisiitan kanssa vapaasti valitsemiaan koreografioita. Harmiksemme gaala kuitenkin peruttiin. Toisaalta tämä mahdollisti päiväretken Manhattanille, joten kilpailukokemuksen lisäksi käteen jäi iso kasa ostoksia. Ameriikan valloittamisen jälkeen katseet suunnataan taas Euroopan kilpakentille. Nea osallistuu 3.-5.7. Unkarin avoimiin Budapestissa ja matkustaa sieltä suoraan Sveitsin avoimiin Zürichiin.