Maajoukkue kilpasilla Luxemburgissa

27.1.2017

Perjantaina illalla käynnistyvissä Euro Meet -uinneissa nähdään suomalaisedustusta, kun 11 maajoukkueen uimaria kisaa maanosan huippujen rinnalla. Kisoja voi seurata videostriimin välityksellä.

Luxemburgin perinteikäs kansainvälinen kisa Euro Meet käydään tänä viikonloppuna. Kisoissa voi antaa näyttöjä ensi kesän Budapestin MM-uinteihin, ja Luxemburgissa nähdäänkin tasokas kattaus, kun mukaan ovat lähteneet muun muassa Adam Peaty Briteistä, Katinka Hosszu ja Laszlo Cseh Unkarista, Sarah Sjöström Ruotsista sekä Marco Koch Saksasta.

Olympiavoittajien seassa kisaa myös 11 Suomen uintimaajoukkueen uimaria. Tammikuun alussa suomalaiset leireilivät Teneriffalla, ja nyt on aika mitata vauhtia vuoden alkajaisiksi. Suomalaisuimarit ovat ottaneet ohjelmaan päämatkojaan ja nähdäänp sinivalkoiset myös molemmissa 4x100 metrin sekajoukkueviesteissä.

Euro Meet kisataan viidessä jaksossa. Perjantai-iltana uidaan pitkien matkojen suoria finaaleita sekä joitakin alkuerälajeja. Lauantaina ja sunnuntaina uidaan aamuisin alkueriä ja nuorten suoria loppukilpailuja, iltajaksoissa nähdään sähäkät A- ja B-finaalit, jotka ovat avoimia kaikille ikäsarjoille. Kisoissa on mukana 528 uimaria 20 maasta ja yhteensä 94 seurasta tai maajoukkueesta. Viikonlopun aikana otetaan lähes 2400 alkuerästarttia.

Livestriimi ja tulospalvelu: www.euromeet.lu

Kilpailujaksot Suomen aikaa:

pe 27.1. klo 17.00
la 28.1. klo 9.30 ja klo 18.00
su 29.1. klo 9.30 ja klo 17.00

Suomen joukkue Luxemburgissa

Ida Hulkko
Hilla Kortetjärvi
Jenna Laukkanen
Roosa Mört
Tessa Nurminen
Aino Otava

Ari-Pekka Liukkonen
Matti Mattsson
Ossi Oksa
Riku Pöytäkivi
Andrei Tuomola