Liukkonen testaa olympia-allasta Riossa

#UUTINEN 18.4.2016

Riossa testataan parasta aikaa usean eri lajin kisapaikkoja olympialaisten esikisoissa. Vastavalmistunutta uimastadionia testaa suomalaisista Ari-Pekka Liukkonen.

Rion uimastadion oli vielä maaliskuun alussa aavistuksen keskeneräinen. Kuva: Leena Paavolainen

Uinnin esikisat alkoivat Riossa perjantaina 15. huhtikuuta. Kuusipäiväisissä kilpailuissa uidaan olympialaisten lajiohjelma poislukien semifinaalit, ja finaaleina nähdään myös B-finaalit. Parauinnin esikisat uidaan samaisella uintistadionilla 22.–24. huhtikuuta.

Ari-Pekka Liukkonen lähti testaamaan olympia-allasta ja starttaa maanantaina 100 metrin vapaassa ja keskiviikkona puolta lyhyemmällä matkalla.

– Ei ole mitään aikatavoitteita näihin kisoihin, nyt tärkeintä on tutustua huolella paikkoihin, ja päästä ottamaan tuntumaa itse kisa-altaaseen, Liukkonen kertoi matkaan lähtiessä.

– Tammikuun Rion leirillä minulla oli pieniä vatsaongelmia, joten nyt on hyvä totuttaa kroppaakin paikalliseen bakteerikantaan, totuttautua lentomatkoihin ja niin edelleen. 

Kovan startin Liukkonen kuitenkin tulee Riossa jo saamaan, sillä hän starttaa päämatkansa 50 metrin vapaan paikallisen tähden Bruno Fratuksen vierestä. Fratus oli Lontoon olympialaisten nelonen ja MM-pronssimitalisti viime kesältä.


Tulospalvelu