Laukkaselle toinenkin A-raja, Aaltomaalle eliittipronssia!

#UUTINEN 11.6.2015

Jenna Laukkanen jatkoi huippusuorituksiaan Mare Nostrum kiertueen toisessa kisassa Barcelonassa torstaina. Sami Aaltomaakin kauhoi mitaleille ME-miesten puristuksessa.

Sami Aaltomaa piti pokkansa palkintokorokkeella Adam Peatyn ja Cameron van der Burghin kanssa. Kuva: Tommi Pulkkinen

Jenna Laukkanen hurjasteli torstai-iltana Barcelonassa kovatasoisen 100 metrin rintauintifinaalin kolmanneksi huippuajalla 1.07,82.

– Eilinen oli tosi fyysinen päivä, mutta pääsin ajoissa nukkumaan ja unikin tuli. Silti aamulla tuntui aika raskaalta ja meinasin joutua uusintauintiinkin, onneksi toinen tyttö jätti sen väliin. Illalla lähdin kokeilumielessä ja hymy huulilla ilman odotuksia uimaan ja näin se kova aika taas tuli, vaikka itsestä tuntui, että jotain parannettavaakin siihen jäi, Laukkanen fiilisteli.

Hän paransi omaa viime viikonloppuista Suomen ennätystään 0,54 sekuntia ja rikkoi Rion olympiauintien A-rajan kolmella sadasosasekunnilla. Keskiviikkona hän rikkoi 200 metrin rintauinnin A-rajan.

– Kyllä tämä hämmentää edelleen, en ole tottunut palkintojenjakoihinkaan näin kovissa kisoissa. Olen ilmeisesti nyt oppinut nauttimaan tästä kisaamisesta, ja nuo muutkin uimarit alkavat jo tulla tutuiksi, Laukkanen jatkoi.

Oulun Uinnin Sami Aaltomaa nappasi pronssia todella kovassa seurassa 50 metrin rintauintifinaalissa torstaina. Hän ui uuden ennätyksensä 27,67, kun nopeampia olivat vain ME:n haltija Adam Peaty briteistä ja puolustava maailmanmestari sekä edellinen ME-mies Cameron van der Burgh Etelä-Afrikasta.

Tulospalvelu 

N 100 m RU A-finaali

1) Rikke Pedersen DEN 1.07,07
2) Kanako Watanabe JPN 1.07,53
3) Jenna Laukkanen FIN 1.07,82 

M 50 m RU A-finaali

1) Adam Peaty GBR 27,25
2) Cameron van der Burgh RSA 27,29
3) Sami Aaltomaa FIN 27,67

Henkilöt

Jenna Laukkanen