Laukkanen rutiiniuinnilla EM-välieriin

#UUTINEN 21.8.2014

EM-uinnit ovat puolivälissä, ja neljännen kisapäivän aamujakso toi Suomelle yhden iltauinnin. Jenna Laukkanen ei tehnyt huippuaikaa, mutta perustaso riittää hänellä jo jatkopaikkaan.

Jenna Laukkanen on uinut 200-metrisen jo kymmenen kertaa alle 2.30, joten ilahduttavaa on, että perustasokin riittää hänellä jo arvokisojen välieriin. Kuva: Jussi Salminen

Jenna Laukkanen nähdään torstai-iltana Berliinin EM-kisojen välierissä, kun hän saavutti jatkopaikan 200 metrin rintauinnissa tuloksella 2.30,74. Aika uupui Laukkasen viime kesän SE-tuloksesta 2,7 sekuntia, mutta riitti 15. sijaan ja välieriin.

– 150 metriin asti tuntui tosi helpolta ja rennolta, hienoa, että välieriin pääsin, mutta aika ei tyydytä. Illalla sitten paremmin, silloin pitäisi kyllä ainakin mennä alle 2.30. Nyt oli kyllä paljon parempi ja vahvempi tunne kuin satasella, Laukkanen tuumi.

Illan välierät uidaan Suomen aikaa noin klo 20.14, ja iltajaksoa voi seurata suorana Yle Areenassa jo klo 19.00 alkaen.

– Illalla pitää hakea vahvaa ja aggressiivista tunnetta myös viimeiselle viiskytmetriselle ja puristaa loppu, nyt oli vähän sellainen fiilis kun lähti uintiin, että voi ottaa iisisti, mutta eihän näissä kisoissa voi. Hallin ilman tekee hengittämisestä todella vaikeaa, ja astma on vaivannut aika paljon, Laukkanen sanoi.

100 metrin perhosuimarit Noora Laukkanen ja EM-uintien ensikertalainen Johanna Silventoinen kellottivat omat ennätysaikansa alkuerissä. Laukkanen oli 19:s ajalla 1.01,03 ja Silventoinen 29:s ajalla 1.03,19. Molemmat kuitenkin karsiutuivat, sillä välieriin vaadittiin 59,76.

– Maalintulo oli tosi huono, uin pahasti vasempaan laitaan toisella 50-metrisellä ja vasen käsi löi köyteen mikä selkeästi hidasti vauhtia. Ilman sitä olisi ehkä mennyt alle sen 1.01, Noora Laukkanen harmitteli.

– Ihan hyvä ja rento uinti oli, lopussa alkoi painaa enemmän. Selvästi kausi alkaa painaa päälle, kun ei minulla ole koskaan ennen ollut näin pitkää kautta, Silventoinen sanoi.

Ennätykset lähellä

Ari-Pekka Liukkonen oli lähellä ennätysparannusta 100 metrin vapaauinnin alkuerissä. Liukkonen kellotti 50,45 ja jäi vain kolme sadasosaa omasta parhaastaan vuodelta 2012. Hänen sijoitus oli 38:s, välieriin olisi pitänyt kauhoa enintään 49,70.

– Verryttelyssä tuntui hyvältä ja olen tyytyväinen vauhdinjakoon. 50-metristä varten näyttää hyvältä, kyllä alle 22 pyritään, ainoa asia näissä kisoissa on että starttikorokkeet on vähän huterat, Liukkonen huomautti.

800 metrin vapaan alkuerissä Eetu Piiroinen pääsi myös lähelle ennätystään ajalla 8.13,11. Piiroinen on tänä keväänä uinut 8.12,42 ja karsiutui finaalista 29. sijallaan.

– Ihan hyvä fiilis vaikka jäinkin ennätyksestä. Ensimmäinen 400 tuntu hyvältä, viimeinen kolmesatanen oli sitten aika tuskaa, viimeisellä satasella löysin jostain henkistä boostia ja sain painettua sen vähän kovempaa, mutta verrassa jo tuntu että 1500 metriä painaa vielä, Piiroinen tiivisti.

Matias Koski ui saman matkan 19:nneksi ajalla 8.05,07, mikä uupui hänen Suomen ennätyksestään reilut kymmenen sekuntia.


Suomalaistulokset Uimaliiton kisasivulla 

Tulospalvelu: www.bln2014.de