Laukkanen nautti Rion välieristä SE-ajalla!

#UUTINEN 11.8.2016

Jenna Laukkanen onnistui nipistämään taas rintauinnin Suomen ennätyksestä. Tällä kertaa tuloksena oli 200 metrin 14. sija ja viiden pykälän kohennus lähtötilanteeseen.

14. sija ja Suomen ennätys tekivät Jenna Laukkasesta onnellisen suomalaisurheilijan. Kuva: Jussi Salminen

SC Vuokattia edustava Jenna Laukkanen toivoi hivenen kovempaa aikaa, mitä tulostaulu hänelle välieräuinnin jälkeen tarjoili. Kokonaisuuteen hän oli kuitenkin erittäin tyytyväinen ja silminnähden nautti olympialaisten finaalijakson tunnelmasta.

– Siinä vähän call roomissa tyttöjen kanssa naureskeltiinkin, että on tuolla aika kova kisa menossa, kun miesten 100 metrin vapaauintifinaalin mökä kantautui sinne hyvin, Laukkanen kertoi.

Hän ei jännittänyt lainkaan vaan nautti suuren uintiareenan parhaasta tunnelmasta. Sotkamolainen käsitteli tilanteen täysin eri tavalla, kuin neljä vuotta sitten olympiadebyytissä Lontoossa. Hänestä on kasvanut neljässä vuodessa puhdasverinen isojen kisojen uimari. Niin henkisesti, kuin tuloksellisestikin. Neljä vuotta sitten Laukkasen tulos olympia-altaassa oli 2.31,23, ja Suomen ennätyskin vielä muissa nimissä. Keskiviikkona hän ui uudeksi SE-ajaksi 2.25,14, ja otti 14. sijan olympiavälierissä oltuaan lähtölistoissa 19:s.

– Olen tosi tyytyväinen, ennätysaika, ja kun katsoo tätä neljän vuoden jaksoa Lontoosta, niin on menty paljon eteenpäin, Laukkanen iloitsi.

Uinnistaan hän löysi pieniä juttuja, jotka ehkä selittivätkin 15 sadasosan eron tavoiteaikaan, muun muassa käännöksiin tuloissa oli hänen mukaansa pientä petrattavaa, ja jälleen viimeisessä altaanvälissä, joka vielä jäi hieman päälle 38 sekunnin.

– Olisihan se ollut kiva, jos olisi 2:24 alkanut tuo aika – sellaista vähän odottelin. Se oli taas viimeisistä 50 metristä kiinni. Viimeiset 25 metriä oli aika tuskaa.

Olympiafinaaliin jäi sen verran reilu ero, ettei Laukkasen tarvinnut voivotella asiaa, kahdeksikkoon vaadittiin peräti 2.22,87, mikä on julmat 1,59 sekuntia kovempaa, kuin neljä vuotta sitten Lontoossa.

200 metrin rintauinnin Suomen ennätys kirjataan jälleen uusiksi, ja Laukkaselle se onkin 39:s SE. Perjantaina hän pääsee vielä Rion altaaseen sekauintiviestin rintauintiosuudella, jossa ei toki voi 40. henkilökohtaista ennätystä kirjata.

Henkilöt

Jenna Laukkanen