Laukkanen hätyytti olympiarajaa SE-ajalla

#UUTINEN 30.3.2015

Swimming Club Vuokatin Jenna Laukkanen ui uuden Suomen ennätyksen maanantai-iltana Tanskan avoimissa Kööpenhaminassa. Hän kauhoi ME-uimarin vanavedessä uudelle sekuntiluvulle.

Jenna Laukkanen on taas pitkän rintauinnin SE-vauhdissa puolentoista vuoden tauon jälkeen. Kuva: Jussi Salminen

Jenna Laukkanen ui Kööpenhaminassa 200 metrin rintauinnin aikaan 2.27,53, ja petrasi jopa reilut puoli sekuntia edellistä Suomen ennätystään, joka oli Barcelonan MM-altaasta kesältä 2013.

– Kyllä se vähän puskista tuli, aamu-uinti oli kuitenkin aika vaikea. Mutta kun rennosti lähti ja luotti itseensä, niin hyvä tuli, Laukkanen jutteli.

Sotkamolainen on nyt vain alle kuuden kymmenyksen päässä Rion olympiauintien A-rajasta, mutta rikkoi tuloksellaan ensi kesän Kazanin MM-uintien A-rajan.

– Vähän olen rajoja kurkkinut, mutta ei niitä vielä kunnolla yritetä, ehkä Kazanissa voisi sitten mennä olympiaraja, Laukkanen tuumi.

Laukkanen sijoittui finaalin kakkoseksi, kun maailmanennätyksen haltija, Tanskan Rikke Möller Pedersen, kauhoi 2.21,60.

– Olipa hyvä, kun oli kunnon kirittäjä vieressä. Hirveästi opettaa tuollaisen huipun kanssa kisaaminen, sen takia tänne Tanskaan oikeastaan tultiinkin, Laukkanen myhäili.

Mattsson ui taas lähelle Rion rajaa

Matti Mattsson ui maanantaina myös 200 metrin rintauinnin. Hän voitti kisan ylivoimaisesti ajalla 2.12,25, muttei ollut tyytyväinen aikaansa, sillä se uupui Laukkasen tapaan vajaat kuusi kymmenystä Rion A-rajasta. Reilu viikko sitten Espoon GP-uinneissa Mattsson kauhoi 2.11,86.

Kööpenhaminassa kisaa myös Hanna-Maria Seppälä. Hänkin ui lähelle GP-kisojen vauhtiaan oltuaan satasen vapaan viides lukemin 55,99.


Tulospalvelu