Kylliäinen sai viestihopeaa NCAA-finaaleissa

#UUTINEN 22.3.2015

Naisten yliopistomestaruusuintien finaalit kisattiin viikonloppuna Iowassa, ja Suomen Tanja Kylliäinen menestyi upeasti. Hän oli hyvin lähellä ottaa myös henkilökohtaisen mitalin.

Yhdysvalloissa asuva suomalaisuimari Tanja Kylliäinen otti viestihopeaa ja sijoittui henkilökohtaisella matkalla neljänneksi Yhdysvaltain yliopistomestaruusuinneissa, jotka kisattiin viikonloppuna Iowassa. Louisvillen yliopistojoukkueessa uiva Kylliäinen ui avausosuuden selkäuintia 4x50 jaardin sekauintiviestissä, joka tuotti hopeaa 0,6 sekuntia Kalifornian joukkueen jälkeen.

Pian viestifinaalin jälkeen hän starttasi 400 jaardin sekauintifinaalissa ja kauhoi neljänneksi jääden podiumista vain 0,17 sekuntia.

– Olen todella tyytyväinen kaikkiin 14 starttiini kolmen päivän aikana, niistä yli puolet oli henkilökohtaisia ennätyksiäni, 22-vuotias Kylliäinen iloitsi.

– Eniten olen tyytyväinen sekauintiviestin selkäuintiini. Siitä vain parikymmentä minuuttia myöhemmin uin parhaan henkilökohtaisen kisani, 400:n sekauinnin, en ehtinyt paljoa palautua, mutta annoin vain mennä, Kylliäinen jatkoi.

200 jaardin perhosessa hän sijoittui finaalin viidenneksi ja 200 jaardin sekauinnissa seitsemänneksi. Kylliäisen yliopisto sijoittui pisteissä kuudenneksi. NCAA-finaalit ovat yksi maailman arvostetuimpia uintikisoja, sillä Yhdysvaltain yliopistojoukkueissa ui monia maailman huippu-uimareita Amerikan ulkopuoleltakin.

Miesten NCAA-finaalit uidaan 26.–28. maaliskuuta Greensborossa Pohjois-Karolinassa. Siellä mukana on Matias Koski.