Karvasta kalkkia Rion paralympia-altaalla

#UUTINEN 13.9.2016

Tiistai oli Suomen uintijoukkueen odotetuin päivä. Aamujakso päättyi kuitenkin pettymykseen, kun sekä Meri-Maari Mäkinen että Leo Lähteenmäki jäivät päämatkoillaan alkueriin.

Meri-Maari Mäkinen tähysi epäuskoisen näköisenä tulostaululle päämatkansa jälkeen. Kuva: Paralympiakomitea

Maanantaina paralympiauintinsa kelpo vauhdilla avanneella Leo Lähteenmäellä oli hyvät mahdollisuudet finaalipaikkaan S9-luokan 50 metrin vapaauinnissa. Lähteenmäki lähti hyvin oman alkueränsä kärjessä liikkeelle, mutta loppu ei sujunut samaan tahtiin. Lähteenmäki oli finaalin 10. ajalla 26,74. Finaaliin olisi vaadittu vain kuusi sadasosasekuntia parempi aika. Lähteenmäki oli todella pettynyt kilpailun jälkeen.

– Pettymys tämä on, aika on todella surkea. Olen ollut hyvässä kunnossa ja satsannut täysillä sprinttiin. Alku lähti hyvin, mutta jostain syystä puolenvälin jälkeen aalto tai muu heitti sivuun, enkä saanut rytmistä kiinni, 24-vuotias jyväskyläläinen toteaa pettyneenä.

Lähteenmäen kaksi vuotta sitten uitu ennätys on 26,14. Sillä hän olisi saanut finaalipaikan kolmosradalle.

Mäkiselle mystinen hylkäys

Meri-Maari Mäkisen päämatka SM7-luokan 200 sekauinti päättyi pettymykseen, kun Mäkisen uinti hylättiin eriaikaisen perhosuintipotkun takia alkuerän jälkeen. Joukkueenjohtaja Kati Kauhanen näki asian toisin, ja teki hylkäyksestä protestin, joka kuitenkin hylättiin, ja näin Mäkinen jäi ilman tulosta. Mäkisen aika olisi ollut alkuerien kahdeksanneksi nopein ja riittänyt finaaliin. Finaalipaikka oli 24-vuotiaan Raision Urheilijoita edustavan urheilijan unelma ja realistinen tavoite.

– Iso pettymys tämä on. Finaali oli tavoite ja unelma, ehkä sitä lähdetään vielä neljän vuoden päästä yrittämään, Mäkinen päättää.

Ennen hylkäystä Mäkisen ajaksi näytettiin 3.31,04, mikä olisi uupunut hänen viimekesäisestä Suomen ennätyksestään 2,24 sekuntia.


Suomalaistulokset Uimaliiton kisasivulla 

Tulospalvelu: www.rio2016.com