Järfällan vieraana tutussa turnauksessa

12.1.2017

Turun Uimarit ja Vesipalloseura Sentterit hakivat viime viikonloppuna kansainvälistä pelikokemusta perinteisestä Trettondags-turnauksesta Tukholman pohjoispuolella Ruotsissa.

6.–8. tammikuuta Turun Uimareiden miesten ja naisten joukkueet sekä Senttereiden naisten joukkue vierailivat Ruotsin Järfällassa ja osallistui vuosittaiseen Trettondags Cupiin. Turnaus toimi monella tapaa hyvinä harjoituspeleinä pian jatkuville SM-sarjoille.

Matkaan lähdettiin perjantaina illalla ja ensimmäiset pelit pelattiin yhdeksältä lauantaiaamuna Turun miesten ja Järfallan miesten kesken. Samaiset joukkueet kohtasivat viikonlopun aikana yhteensä neljä kertaa puolalaisen Poznanin joukkueen valitettavan peruuttamisen vuoksi. Joukkueet ovat toisilleen tuttuja etenkin keskinäisistä kohtaamisista aikaisemmista Trettondags Cupeista sekä seurojen PM-turnauksista. Tämän vuoden kohtaamiset olivat alusta asti hyvin tiukkaa vääntöä. Kaikki neljä peliä kuitenkin kääntyivät loppua kohden Järfällan hyväksi turkulaisten jäädessä kahden joukkueen sarjassa toiseksi.

Britit hallitsivat naisten sarjaa

Naisten sarjaan osallistui tänä vuonna Turun Uimareiden ja Senttereiden lisäksi järjestäjä Järfälla sekä brittiläinen joukkue Coventry, joka lopulta voitti turnauksen. Toiseksi sijoittuivat Järfälla, kolmanneksi Turun Uimarit sekä neljänneksi Sentterit.

Coventry oli molemmille suomalaisille joukkueille ylivoimainen vastus. Brittiläiset olivat selkeästi vahvempia ja taidokkaampia sekä pelasivat fyysisempää peliä kuin mihin Suomessa naiset ovat tottuneet. Järfällan joukkue oli hieman tutumpi ja kovaa peliä osasivat odottaa niin turkulaiset kuin porilaisetkin. Turkulaiset pysyivät Järfällaa vastaan hieman paremmin mukana kuin Sentterit emäntien kuitenkin voittaessa lopulta molemmat joukkueet. Turun Uimareiden ja Senttereiden väliset kaksi ottelua päättyivät syksyllä pelattujen pelien tapaan TU:n voittoon.

Miesten SM-sarja jatkuu 11. ja naisten 20. tammikuuta.