Jallow perhosteli SE:n Emilia Bottakselta

5.5.2018

Vuositolkulla Emilia Bottaksen nimissä ollut pitkän altaan perhosuintimatkojen Suomen ennätysdominointi koki lauantaina särön Tampereella, kun Mimosa Jallow otti nimiinsä sprintin SE:n.

Kampuksen Plaanin Mimosa Jallow ui uransa ensimmäisen pitkän altaan perhosuintimatkan Suomen ennätyksen lauantai-iltana Tampereella. Jo SM-viestifinaalissa huippuvauhtia 50 metriä vapaauintia kauhonut Jallow tuli 50 metrin perhosuinnin finaalin voittoon ajalla 26,46. Jyväskyläläinen paransi viime kesän MM-uinneissa syntynyttä omaa ennätystään komeat 0,43 sekuntia, ja mikä tärkeintä, vei Suomen ennätyksen nimiinsä Emilia Bottakselta.

Jallow paransi vuonna 2016 tehtyä Suomen ennätystä peräti 0,39 sekuntia. Bottas, ennätystaulukossa vielä sukunimellä Pikkarainen, pitää hallussaan pitkällä radalla yhä 100 ja 200 metrin perhosuintien Suomen ennätyksiä ja tämä on ensimmäinen kerta vuoden 2009 jälkeen, kun joku muu kuin Bottas perhostelee pitkällä altaalla SE-vauhtia.

Lyhyellä altaalla Jallow omi perhosuintisprintin SE-tuloksen jo viime vuonna ja nyt pitkällä radalla uusi Suomen ennätysvalloitus oli Jallow’lle kuin suunniteltua:

– Olen näissä kisoissa ihan perhosuimarina, hän vihjaisi.

Jallow ei ole valinnut Tampereen mestaruusuinteihin lainkaan selkäuintimatkoja, ei edes sekauintiviestiin, mikä kisataan sunnuntaina. Olympiakelpoisella altaalla häneltä puuttuu 50 metrin matkoilta enää rintauinnin Suomen ennätys.

Tulospalvelu